Průvodce TV a kinem pro víkend od pátku 23. dubna 2010 – páteční Rambo II, sobotní King Kong a Sin City, nedělní Hranice a konečně Podivní v kinech!

King Kong

Průvodce TV a kinem pro víkend od pátku 23. dubna 2010

Venku se udělalo konečně trochu hezky a televize nám po delší době nabízí nabitý víkend. Ale nebojte se, dobré filmy jsou až ve večerních hodinách a zpravidla po půlnoci, takže je stejně asi nikdo neuvidí. Ale co kdyby:-) Každopádně distributoři v kinech nám nabízí také velmi pestrou nabídku a my se chceme také vytáhnout, takže v pravidelném průvodci se budete dozvídat v kolika kopiích se bude šířit Vámi očekávaný film, aby jste věděli, jaké máte vůbec šance ho vidět. Premiérou týdne je bezesporu námi dlouho avizovaná novinka Podivní, kterou redakce všem fanouškům dobrých horrorů vřele doporučuje a která budiž pro tento víkend tipem RealFilmu! Recenzi uveřejníme již brzy.

Film Podivní má 19 kopií. Ve 3 kopiích bude také námi již avizované životopisné drama Serge Gainsbourg. V 1 kopii se těšte na zajímavou lahůdku od společnosti S.P.I a to na psychologický thriller Proměna, ale pozor s Monicou Belluci a Sophie Marceau, takže přátelé, i kdyby mi vypnuly zvuk, tak já se budu dívat velmi rád! Ze Dnů evropského filmu se k nám dostává severské drama Bezva chlap, které ve 3 kopiích distribuuje Aerofilms. Pravděpodobně nejkomerčnějším premiérovým titulem bude romantická komedie Exmanželka za odměnu s ,,chlapákem“ Gerardem Butlerem a ,,přátelskou“ Jennifer Anniston.

Co se týče televize, tak tam lze doporučit páteční akční klasiku Rambo II, v sobotu pak nového King Konga Petera Jacksona, v neděli Hranici s Jackem Nicholsonem, ale bude toho víc.

Pátek:

Pátek je ve znamení repríz, ale celkově to docela ujde. Nepříliš známým, ale dobrým, filmem je pak na Oskara nominovaná komedie Smolař s velmi sympatickým hereckým ansámblem. A jako na potvoru večer jsou hned 2 filmy od Jamese Camerona, které sice napsal, ale nerežíroval – Rambo II a Zvláštní dny. A musíme zmínit i Mission: Impossible s Tomem Cruisem a Prahou v hlavních rolích.

Co, kdy, kde?

22:00 – Mission: Impossible – Nova
22:10 – Rambo II – Prima
22:55 – Spawn – ČT1
00:10 – Smolař – Nova
00:15 – Zvláštní dny – Prima

Sobota:

Sobotní filmovou nabídku trochu přehlušují živé pořady na veřejnoprávní televizi, byť jeden přímo s filmem spojený, ale filmová nabídka není vůbec zlá. Nic světoborného, ale posuďte sami. Ráno by Vás mohla pobavit zajímavá komedie Peníze těch druhých s Danny De Vitem o spikleneckém spekulantovi, kterému poplete hlavu o dost vyšší sympatická právnička, ve Velkém flámu bude geniální Louis De Funés předvádět své pověstné grimasy ve válečném příběhu odehrávajícím se v okupované Francii, potřetí se vaří v sérii Křižovatka smrti, tentokrát spíš z vody, relativně zábavná série o ukecaném černém policajtovi a jeho čínském protějšku v podání Chrise Tuckera a Jackie Chana.

Těžší kalibr nasadila Prima a tím je King Kong Petera Jacksona, zatímco v době uvedení byl pro mě film mírným zklamáním, rád si ho po čase osvěžím. Klasická hollywoodská romantická komedie s poučením V dobré společnosti je přesně ten typ filmu, který neurazí nikoho v rodině, což se nedá říct o Sin City, které je ale po hříchu zábavnější! Letos (pokolikáté už?) Ethana Hawka opět protáhne peklem zkoušky na detektiva Denzel Washington. Pokud si nepamatujete Mickeyho Rourka před plastikou, mrkněte na drsnou kriminálku Michaela Cimina Rok draka. Večer si nalejte stachan vodky a zkuste pochopit ruský veleúspěšný film Noční hlídka, kdo pochopí o čem je, může to napsat do našeho diskusního fóra. Mně smysl poněkud ušel, ale natočené je to slušně.

Co, kdy, kde?

10:05 – Peníze těch druhých – Nova
16:35 – Velký flám – ČT1
20:00 – Křižovatka smrti 3: Tentokráte v Paříži – Nova
20:00 – King Kong – Prima
21:25 – V dobré společnosti – ČT1
21:25 – Sin City – Město Hříchu – Barrandov
22:10 – Training Day – Prima Cool
23:15 – Rok draka – ČT1
23:55 – Noční hlídka Prima

Neděle:

Minulý týden byla neděle slabá a tentokrát je to ještě horší. Kriminálka Hranice s Jackem Nicholsonem nepatří k jeho nejlepším filmům, ale za podívání stojí a ve filmovém klubu je švédské drama Krásný pád. Takže hurá do kina!

Co, kdy, kde?

22:45 – Krásný pád – ČT2
23:15 – Hranice – Prima

Kino:

Podivní (tip RealFilmu!)
Serge Gainsbourg
Exmanželka za odměnu
Proměna
Bezva chlap
Souboj Titánů 2D a 3D
Muži, co zírají na kozy
Alenka v říši divů 3D
Moon
Jak vycvičit draka 3D
Ženy v pokušení

Ondra Slanina

Přidat komentář

TOPlist