Průvodce TV a kinem na víkend od pátku 7. května 2010 – páteční Duch, sobotní Dannyho parťáci 3 a Kill Bill a nedělní Krev zmizelého, v kinech dlouho očekávaní Kick Ass!

Kill Bill

Průvodce TV a kinem na víkend od pátku 7. května 2010

Sice začíná Mistrovství světa v hokeji, ale televize překvapivě nasadila i pár novinek a odvysílá i pár zajímavých starších kusů. Počasí zůstává aprílové a jeho charakter se mění jako ponožky, takže by bylo dobré možná zajít do kina s někým koho máte rádi a pobavit se. Žhavou novinkou je nezávislá parodie na comicsy Kick-Ass režiséra Matthew Vaughna (Hvězdný prach), která je prozatím velice kladně hodnocena a uvidíte jí v 17 kopiích napříč republikou. Nutno však dodat, že řada prestižních kritiků film strhala jako hodně amorální zábavu. Pokud to tak máte rádi, berte to jako doporučení. Pro zajímavost Matthew Vaughn byl osloven pro natočení dalšího dílu mé nejoblíbenější comicsové série X-Men, z čehož mám zatím pocity spíše smíšené.

V pár kinech, doslova ve 3 kopiích, poběží i novinka Gaspara Noéa Vejdi do prázdna, kterou jsme prezentovali již v pondělních trailerech. Nikita Michalkov se vrátí se svým nejslavnějším titulem Unaveni sluncem, jehož druhý díl poběží v 6 kopiích. Provokatéři Vít Klusák a Filip Remunda přichází po nepříliš vydařeném Českém snu s další společenskou agitkou Český mír, která bude putovat v 10 filmových kopiích! Poslední novinkou je pokračování dětské komedie o kouzelné chůvě Nanny McPhee s Emmou Thompson, která poběží dokonce v 21 kopiích.

Pátek:

Pátek je ve znamení repríz, ale celkově to docela ujde. Na Nově se reprízuje oblíbená duchařská romance Duch a průměrné válečné drama Hartova válka natáčené u nás, na Primě znovu průměrný remake Šakal s hvězdným obsazením a na Barrandově pro pamětníky zajímavý válečný film Oáza Zbyňka Brynycha. Česká televize uvede nepříliš známý film Navždy má s Josephem Fiennesem a Rayem Liottou.

Co, kdy, kde?
20:00 – Duch – Nova
22:00 – Oáza – Barrandov
22:15 – Šakal – Prima
22:30 – Hartova válka – Nova
22:55 – Navždy má – ČT1

Sobota:

V sobotu vřele doporučujeme komedii Dobrodružství rabína Jákoba s Louisem de Funesem, nepříliš známá komedie obsahuje řadu skvělých gagů, Prima na svátek konce války tradičně reprízuje pohádky, mám pocit, že každý rok úplně stejné, Hrátky s čertem, Sůl nad zlato a tradičně skvělého Švejka ve filmu Poslušně hlásím. Večerní program nabídne jak akční pecky jako Kill Bill Quentina Tarantina a Miami Vice Michaela Manna (mimochodem profily obou tvůrců jsou již v přípravě), český psychologický film Je třeba zabít Sekala a také trochu romantiky v remakeu Smím prosit. Pokud si chcete užít trochu pohledu na vnady Monicy Bellucci podívejte se na krásný film Maléna na Barrandově, který natočil italský Svěrák Giussepe Tornatore.

Co, kdy, kde?

17:05 – Dobrodružství rabína Jákoba – ČT1
20:00 – Dannyho parťáci 3 – Nova
20:00 – Smím prosit? – Prima
21:35 – Je třeba zabít Sekala – ČT1
22:25 – Miami Vice – Prima
23:10 – Malena Barrandov

Neděle:

Nedělní televizní nabídka patří stabilně mezi ty nejslabší. Večer se podívejte na výpravný český film Krev zmizelého a ve filmovém klubu na ČT2 se setkáme s legendárním režisérem Jeanem Renoirem a filmem Člověk bestie. Na Primě reprízují Spiknutí s Mel Gibsonem a Julií Roberts.

Co, kdy, kde?

20:00 – Krev zmizelého – ČT1
22:45 – Člověk bestie – ČT2
23:15 – Spiknutí – Prima

Kino:

Kick-Ass
Iron Man 2
Špatnej polda
Cesta
Podivní
Souboj Titánů 2D a 3D
Muži, co zírají na kozy
Alenka v říši divů 3D

Ondra Slanina

Přidat komentář

TOPlist