Komedie z klávesnice Richarda Curtise

Komedie z klávesnice Richarda Curtise

Richard Curtis se stal takovým fenoménem a pro investory takovou lákavou značkou, že mu bez problémů umožnili realizovat jeho režijní debut Láska nebeská, keří mnozí považují za klenot žánru romantické komedie. Curtisovi však zdaleka nešlo o to natočit Romantickou komedii, jako napsat a zrežírovat vánoční film o podobách lásky. Film se také jmenuje v originále Love Actually.

Curtis tak brilantně spojuje mozaiku příběhů několika dvojic a umně míchá s divákovými emocemi. Přestože podle mého častokrát překročí hranici kýče, dovede v několika postavách film shodit do roviny ,,curtisovské“ svěží podívané.

,,Stárnoucí rocker v televizním vystoupení: ,,Nekupujte si drogy, děti. Až budete tak slavný jako já, budete je dostávat zadarmo.“

Film, který stál pouze na něm a na hercích, které objevil přímo nebo pomáhal objevit vydělal 245 milionů dolarů!

Richard Curtis je skvělý autor, který samozřejmě párkrát šlápnul vedle, ale stále má nakročeno ke slibným zítřkům. V současnosti změnil žánr a adaptoval pro Spielberga novelu War Horse. Troufám si ale tvrdit, že na to má a bez problémů se vymaní ze škatulky, která mu ale zatraceně sedí.

Ondra Slanina

Pages: 1 2 3

Přidat komentář

TOPlist