Nejvtipnější hlášky Bruce Willise

Nejdrsnější policajti filmového plátna

Nejvtipnější hlášky Bruce Willise

Bruce Willis se za několik desetiletí ve filmové branži stal neotřesitelnou stálicí. Zatímco jeho raná kariéra byla spojená nejvíce s úspěchem v akčních filmech, pak na rozdíl od svých kolegů a kamarádů Arnolda Schwarzeneggera a Sylvestera Stallonea uspěl v mnoha žánrech – gangsterce (Pulp Fiction), horroru (Šestý smysl), sci-fi (12 opic, Armageddon), film noir (Poslední skaut), rodinný (Kid) nebo komedii (Můj soused zabiják). A i když neuspěl v art filmech, tak to neznamená, že by se o to občas nepokusil. Podívejme se na nevtipnější hlášky, které říkal ve filmech.

Sběratelství je zvláštní fenomén. Já osobně sbírám exotické materiály a dlouhodobě se věnuji sběratelství filmových hlášek. Víte, že hlášky nejčastěji nevymýšlí scenáristé? Častokrát se do filmu dostávají improvizací herců, zvlášť v tom proslul Anthony Hopkins, ale pozadu nezůstává ani Bruce Willis, o kterém si myslím, že můžeme v klidu prohlásit, že patří mezi jednoznačně největší a hlavně nejlepší hláškaře.

Slavný producent Jerry Bruckheimer pak dokonce najímá speciální dua scenáristů pouze na hlášky. Diváci totiž milují toto filmové koření. Asi nejznámějším hláškařem v Hollywoodu je Quentin Tarantino, kterému kolegové často volají o pomoc, když chtějí film vylepšit ostrovtipem.

Průlomovým filmem Bruce Willise byla pochopitelně Smrtonosná past (Die Hard), kterou režisér John Mc Tiernan pojal především jako dobrodružný film v mrakodrapu a z teroristů udělal loupežníky. Postava Bruce Willise se jmenuje, jak víte, John McClane a upozorňujeme, že co se týče vulgarismů, tak si tvůrci příliš servítků nebrali.

John (zastřelí teroristu a vezme mu boty, protože je bosý): Na světě je 9 milionů teroristů a já zabiju zrovna toho, kterej má menší nohu než moje sestra.

John (volá na policii)
Operátorka: Upozornění. Ať jste kdokoliv, tento kanál je vyhrazen pouze pro nouzové volání.
John: Si děláte prdel, dámo? Zní to jako bych si chtěl objednávat pizzu?

Rozhovor s hlavním padouchem Hansem Gruberem (Alan Rickman), který je ve filmu z NDR
Hans: Tentokrát John Wayne neodejde do západu slunce s Grace Kellyovou.
John: To byl Gary Cooper, kreténe.
(pozn. redakce – Scenáristé filmu přiznávají inspiraci slavným westernem V pravé poledne, kde osamocený šerif musí čelit právě propuštěnému vrahovi a je na to úplně sám)

John při souboji s teroristou Karlem
John: Měl jsi slyšet svýho bratra jak kvičel, když jsem mu lámal ten jeho zasranej vaz.

A ještě jednou při stejné situaci
John: Ty zkurvysynu. Já tě zabiju. Uvařím si tě a pak tě, kurva, sežeru!

John: Kdo řídí tohle auto, Stevie Wonder? (slavný slepý zpěvák)

Pages: 1 2 3 4

Přidat komentář

TOPlist