Nejvtipnější hlášky Petera Sellerse

Nejslavnější antikomunistické komedie

Nejvtipnější hlášky Petera Sellerse

Protože nás v redakci příjemně překvapilo, že máte zájem o filmové hlášky, rozhodli jsme se pokračovat. Dlouho jsme přemýšleli, kterého zajímavého ,,hláškaře“ bychom dnes připomněli a vzhledem k tomu, jak jsme se včera večer nasmáli u některých scén filmu Hon na lišku (máte-li chuť, zadejte si na youtube After the Fox) bylo jasné, že dnes nasadíme po Bruci Willisovi další těžký kalibr – geniálního komika Petera Sellerse.

Peter Sellers začínal jako rozhlasový a později televizní komik. Možná je důležité zmínit, že je britský a nikoliv americký komik, přestože se tak vždy snažil prezentovat a kariéru v Hollywoodu kladl na přední místo.

První film, který si vezmeme na paškál je slavná komedie Myš, která řvala (1959). Příběh je neuvěřitelně bizarní, ale o to více vtipný. Vysoko ve Francouzských Alpách se rozprostírá na dvou čtverečních mílích nejmenší stát světa Velký Fenwick, kde vládne stará velkokněžna Gloriana XII. (Peter Sellers). Když jistý kalifornský vinař začne falšovat fenwické víno stihne Velký Fenwick, který je na exportu vína závislý, krize. Premiér země Rupert Mountjoy (Peter Sellers) navrhne vyhlásit válku USA s tím, že až válku prohrají přijmou mezinárodní humanitární pomoc a země bude zachráněna. Dvacet dobrovolných lučištníků pod vedením nejvyššího velitele vojsk Tully Bascompe (Peter Sellers) zaútočí na liduprázdný New York, neboť byl vyhlášen cvičný atomový poplach. Náhodou zajme vědce Alfreda Kokintze, pracujícího na velmi účinné bombě Q. To zcela mění situaci a do malého státečku se sjíždí výkvět světové diplomacie, aby jednal o míru a spolupráci.

Premiér: Musíme vyhlásit válku Spojeným státům.
Benter: Takovou válku nemůžeme vyhrát!
Premiér: Samozřejmě, že ne, ale můžeme vyhrát mír. Pár chytrých gentlemanů to už zkoušelo a jsem si jistý, že mám dokonalou pravdu. Nesmíte zapomenout, že Američané jsou velice zvláštní lidé. Zatímco některé národy velmi vzácně něco odpustí, pak Američané odpustí cokoliv. Není nic výnosnějšího pro žádnou zemi světa než vyhlásit válku USA a být poražený.

Premiér: Lidé Fenwicku, když slyšíte jméno Velkého Fenwicku dme se vaše srdce pýchou?
Lid Fenwicku: Ano!
Premiér: A když vás vaše vlast zavolá budete spěchat, aby jste se nechali naverbovat?
Lid Fenwicku: Ne!
Premiér: Oh.

Velkokněžna Gloriana XII.: Jak pokračuje válka?
Tulley Bascombe: No, je to trochu překvapení. Příjemné, doufám. Řekl bych, že jsme vyhráli.
Premiér: Myslíte, že jste co?

Premiér: Můj nápad bylo se ozvat. Jenom idiot mohl tuhle válku vyhrát. A on to udělal.

Pages: 1 2 3

Přidat komentář

TOPlist