Netopýří výhled do kin a v televizi do sousedova baráku

Christopher Nolan - filmografie

Netopýří výhled do kin a v televizi do sousedova baráku 

Můžeme se přít, můžeme na sebe křičet nebo na sebe dělat magická zaklínadla, ale ať budete dělat, co chcete, pak do kin zkrátka a dobře vstupuje Harry Potter a relikvie smrti první část a jelikož víme, že diváci Harryho milují, tak ho nemůžeme ignorovat ani my.

Film vstupuje do českých kin v 36 kopiích, takže bude k vidění opravdu ve všech velkých kinech po celé republice. Je tedy celkem samozřejmé, že ostatní filmy vstoupí do kin ve stínu obrýleného čaroděje, ale přesto se jistě mezi Vámi najdou i tací, kteří se rádi porozhlédnou po alternativě.

Do kin také vstupují Imaginární lásky, o kterých jsme již několikrát psali v souvislosti s Karlovarským festivalem a trailer jsme uváděli v posledních pondělních upoutávkách. Od státního svátku je v kinech také poloamatérská Babička aneb jak to bylo doopravdy a velmi netradiční zážitek slibuje i David Jařab. Divadelní režisér a tvůrce přehlédnutého, ale dle mého fantastického Vaterlandu (již brzy v rubrice Přehlédnuté filmy) přichází z vizuálně přesvědčivou surrealistickou podívanou Hlava – ruce – srdce.

TELEVIZE:
Pátek
Těžko se mezi Vámi nalezne člověk, který neviděl film Sněženky a machři, ale televize film znovu připomíná v prime timeu. Nepřiznaný remake Okna do dvora s názvem Disturbia z produkce Stevena Spielberga je solidní sázkou na jistotu a je také tipem Realfilmu. Slavná road movie Thelma a Louise od Ridley Scotta poběží večer na ČT1. Máte-li rádi béčkové filmy, pak se jistě zastavíte u programu Roberta Rodrigueze Planeta Teror ze společného projektu Grindhouse s Quentinem Tarantinem. Druhá část je dokonce mnohem lepší než Tarantinova feministická agitka.

Co, kdy, kde?
20:00 Sněženky a machři Nova
21:50 Disturbia Nova Tip Realfilmu
23:00 Thelma a Louise ČT1
23:55 Planeta Teror Nova

Sobota
Hořká komedie Sněženky a machři po 25 letech se mi líbila snad ještě víc než první díl a pokud jste film dosud neviděli, můžete se podívat na Novu. V dalším filmovém dobrodružství Mr. Beana uvidíte i Karla Rodena. Tipem Realfilmu je film Na dotek, který jsme měli minulý týden v rubrice Nová klasika. Velkofilm Olivera Stonea Alexander Veliký je neošizenou historickou podívanou, která časem zraje jako víno. Máte-li rádi typicky britskou, nostalgickou a bezesporu kvalitní tvorbu Jamese Ivoryho uvidíte v televizi také povedený film Rodinné sídlo s Emmou Thompson, Vanessou Redgrave a Anthony Hopkinsem.

Co, kdy, kde?
20:00 Sněženky a machři po 25 letech Nova
20:00 Prázdniny pana Beana Prima
22:10 Na dotek Nova Cinema Tip Realfilmu
23:00 Alexander Veliký ČT1
00:10 Rodinné sídlo Nova Cinema

Neděle
Na Coolu se můžete podívat na restart Batmanovské série od Christophera Nolana, který si rozhodně zaslouží pozornost. Výjimečně také zveme na tv pořad a tím je Na plovárně, kde si Marek Eben pozval střihačku všech filmů Martin Scorseseho Thelmu Schoonmakerovou.

Tipem Realfilmu je klasický snímek Divoch s Marlonem Brandem, který uvede filmový klub na veřejnoprávní televizi. Zajímavá ,,indiánská“ detektivka se zajímavým Valem Kilmerem Bouřlivé srdce by také nemusela ujít Vaší pozornosti. Trochu řízné akce s tradičně drsným Jasonem Stathamem nabídne dvojka Kurýra, která spadá do kategorie guilty pleasure.

Co, kdy, kde?
20:15 Batman začíná Prima Cool
22:00 Na plovárně ČT2
22:45 Divoch ČT2 Tip Realfilmu
23:05 Bouřlivé srdce Nova
23:15 Kurýr 2 Prima

KINO:
Harry Potter a relikvie smrti část první
Hlava – ruka – srdce
Intimní lásky

Dívka, která si hrála s ohněm
Poznáš muže svých snů Tip Realfilmu
Přežít svůj život Tip Realfilmu
Red
Občanský průkaz
Dva ve vlně Tip Realfilmu
The Social Network
Habermannův mlýn
Wall Street: peníze nikdy nespí

Přidat komentář

TOPlist