Mexický fantasta Guillermo Del Toro

Guillermo Del Toro

O Del Torovi se v tomto roce dozvěděla dokonce i Mirka Spáčilová, když o něm začala psát jako o tom podivínovi, co natočí Hobita. Byla to nakonec jen smutná epizoda v nejlepších letech schopného filmaře, kterou režírovali neschopní šéfové MGM (viz. článek Studio MGM zachráněno před krachem!) a s tím se bohužel velmi svezla i kredibilita Petera Jacksona.

V nouzi poznáš přítele. James Cameron, který na svého mladšího kolegu nejen z kolegiality nedá dopustit, zaštítil projekt V horách šílenství podle kultovní novely H. P. Lovecrafta svým jménem. Film vzniká u vděčného studia Universal a hlavní roli ztvární nepřekvapivě Ron Perlman. Premiéra je naplánována na rok 2013.

A aby toho nebylo málo Universal, kterému se teď opravdu příliš nedaří svěřilo Del Torovi i remake jejich legendární klasiky Frankenstein, kde by se měl objevit Doug Jones (Abe Sapien z Hellboye a Faun z Faunova labyrintu).

Ještě v létě to vypadalo, že se možná předčasně uzavře světová (nikoliv mexicko-španělská) kariéra tohoto skvělého filmaře, ale jak se zdá, vše se nakonec v dobré obrátí a doufejme, že nakonec dojde i na trojku mého oblíbeného Hellboye.

Ondra Slanina

Guillermo Del Toro

Aktualizováno:

recenze Pacific Rim

Pages: 1 2 3 4

Přidat komentář

TOPlist