Novoroční výhled a buďte v pohodě!

Děcka jsou v pohodě (2010)

Novoroční výhled a buďte v pohodě!

První novoroční a nezkrácený pracovní týden máme naštěstí za sebou a doufám, že si na rozdíl ode mě uděláte trochu času na odpočinek, protože já mám práce jako na kostele. V kinech se objeví 2 zajímavé novinky a televize asi z nostalgie sáhla spíše po starších titulech. Přesto bude z čeho vybírat.

Prvním novinkovým titulem je drama s prvky komedie Děcka jsou v pohodě, jehož recenzi máme u nás na Realfilmu již od včerejška. Druhou novinku Dobré srdce si pak připomeňte v pondělních trailerech Dana Adama.

Pátek:
Páteční nabídka v televizi je skutečně tristní a proto doporučujeme s klidným srdcem pouze 2 tituly. Prvním je zdařilé osmdesátkové drama od Víta Olmera Skalpel, prosím, které slavilo úspěch již v době svého uvedení. Druhým titulem je fantastický biografický kousek o fenomenálním Johnny Cashovi se skvělými hereckými výkony Joaquina Phoenixe a Reese Witherspoon od Jamese Mangolda.

Pátek:
21:35 Skalpel, prosím Barrandov
22:50 Walk The Line Prima TIP Realfilmu

Sobota:
V sobotu večer se překrývá řada dobrých filmů. Limonáda zkušeného Douga Limana s Brangelinou Pan a Paní Smithovi si jistě najde řadu příznivců . Příběh o manželském páru, kteří jsou nájemní zabijáci dostatečně přitvrdí, když se ukáže, že příštími terči každého z nich je životní partner. Dalších 48 hodin úspěšně recykluje námět vydařené jedničky a i když dojde na řadu vtipných hlášek, na prvním místě je tentokrát drsná akce. Eddie Murphy v tomto filmu pronese jednu vtipnou hlášku:,,Kdyby byl Bůh spravedlivej, chudý lidi by neměli prdel.“

Lotři jsou drsný sevřený thriller z produkce Roberta Zemeckise a i když v době uvedení nebyli úspěšným titulem, dnes můžeme jednoznačně říct, že jim čas na kráse neubral, ba naopak. Film Hadi v letadle neklame tělem, je skutečně jen o tom jediném. Na druhou stranu je to sympatická oddechovka s několika dobrými momenty.

Na sobotu netradičně dojde i na filmové umění, které patří spíš k výsadám nedělního programu. Jelikož jste o filmu Šťastné míle jistě neslyšeli, vezměte zavděk textem z katalogu festivalu v Karlových Varech: Když na australském pobřeží přistane indonéská rybářská loď s pasažéry z Kambodže a Iráku, začíná putování ilegálních přistěhovalců do vysněného města Perth. Oklamáni falešnými sliby ocitají se uprchlíci na kraji pouště, 300 kilometrů od nejbližšího města. Okolnosti svádí dohromady podmračeného iráckého inženýra Youssifa, mírného, avšak rozhodného Kambodžana Aruna, hledajícího svého australského otce, a javánského rybáře Ramelana, jehož prokletím je přitahovat katastrofy nejrůznějšího druhu. A v klubu náročného diváka pokračuje i další lahůdka, tentokrát známý snímek Woodyho Allena Manželé a manželky.

20:00 Pan a paní Smithovi Nova
21.45 Dalších 48 hodin Nova Cinema
22:00 Lotři Prima Cool
22:10 Hadi v letadle Nova
22:50 Šťastné míle ČT1
23.55 Manželé a manželky Nova Cinema

Neděle
Zná jí jako svý boty je jednak zajímavý film Curtise Hansona podle scenáristky filmu Erin Brockovich, ale bohužel vystihuje i televizní program. Charlieho andílci, Kulový blesk a Klik jsou svižnou komercí, která nikoho neurazí, ale ani nedojme. Hombre běží za pár uplynulých měsíců snad již podesáté, ale pokud neznáte, nenechte si tuto klasickou Newmanovku ujít. Nova poněkolikáté reprízuje Desperada a námi připomínaný film Do naha! nabídne Prima.

Tipem Realfilmu je pak již dříve uváděný film Saint Cyr s Isabele Huppert, jehož synopsi přebíráme z webu České televize. Je konec 17. století, území Francie bylo značně poničeno válkami, a válečníci, dvořané i církev prožívají poslední chvíle doznívající bohaté éry Ludvíka XIV. Do duší se už vkrádá strach z pekla, proto mnozí začínají usilovat o Boží přízeň. Jistá Francoise D’Aubigné si s velkou námahou vydobyla titul Madame de Maintenon, stala se královou chotí, a tím se dostala na samý vrchol moci. Rozhodla se, že i sama musí přispět k nápravě a rozkvětu království. Nebála se ničeho… jen ďábla. Obnoví internátní školu Saint-Cyr, kde se mají vzdělávat a vychovávat děvčata ze zchudlých šlechtických rodin, mezi nimi i dvě nerozlučné přítelkyně, Anne a Lucie. Jednou si nechá Madame de Maintenon napsat od básníka Racina drama, které sehrají dívky před královským dvorem. Uvedené představení však má pochybný úspěch: dvořanům se líbí půvaby dívek mnohem víc než literární kvality hry. Je tedy třeba upevnit řád a morálku ve škole. Ale některé dívky mají v sobě svobodného ducha, kterého nespoutají zdi internátu ani její výchova.

17:40 Charlieho andílci Nova
20:00 Klik – Život na dálkové ovládání Nova
20:00 Hombre Prima Cool
20:00 Kulový blesk Nova Cinema
20:00 Zná jí jako svý boty Prima
21:30 Saint Cyr ČT2 TIP Realfilmu
22:30 Do naha! Prima
22:30 Desperado Nova

Přejeme hezký víkend a zůstaňte s námi i o víkendu, zvláště pak kvůli zítřejšímu Průvodci filmem o finančních žralocích a nedělnímu Retro!

KINOTIPY:
Děcka jsou v pohodě
Dobré srdce
Tron Legacy
Dívka, která kopla do vosího hnízda
Paranormal Activity 2
Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka 3D
Američan Tip Realfilmu
Dívka, která si hrála s ohněm
Občanský průkaz
The Social Network

Přidat komentář

TOPlist