Rutger Hauer jako Hobo with the Shotgun

Paul Verhoeven - filmografie

Rutger Hauer jako Hobo with the Shotgun

Filmový internacionál Rutger Hauer se sice občas objeví ve velké produkci (Sin City – Město hříchu, Batman začíná), ale na slávu filmů Paula Verhoevena a Ridleyho Scotta se mu už dlouho nedaří navázat. Změní to ultranásilný kousek ze Sundance festivalu Hobo with the Shotgun?

Film je o tulákovi (Rutger Hauer), který si vezme brokovnici a jde si to vyřídit se všemi, kteří mu uškodili.

Megadrsný snímek Jesseho Eisenera se na Sundance promítal již nutně upravenému půlnočnímu publiku a mladý režisér nešetřil entuziasmem a humorem:,,V publiku je i moje máma a chtěl bych jí poprosit, ať mi vynadá až po projekci!“

A obavy byly podle zahraničních kolegů zcela na místě. Veterán Hauer si totiž ve filmu nebere servítky a ve filmu uvidíme opravdové chuťovky pro otrlé diváky: vraždy vysokozdvižným vozíkem, vykuchání, pohřbívání zaživa, oběšení nebo uškrcení a jako vrchol mučení dětí v nabitém školním autobuse.

Hauer řekl novinářům před projekcí:,,Je to nádherně natočený film.“

Pokud se Eisenerovi podařilo do filmu dostat z Hauera alespoň špetku jeho výkonu ve skvělém Stopaři mohlo by to být příjemné ,,nenáročné“ překvapení. Po první projekci hodnotilo na imdb.com 12 skalních fandů známkou 9.7!

Pokud máte stále pocit, že ten film již znáte, tak se nemýlíte. Je to po Machete další přírůstek ze série falešných trailerů Grindhouse. Podívejte se sami a neříkejte, že jsme Vás nevarovali, ale to víte i my si občas musíme odskočit od všech těch art filmů a zaručených filmů roku!

Trailer k filmu je zde.

Přidat komentář

TOPlist