Sundance Film Festival nabídne další porci nezávislých hitů

Red State Kevina Smithe má první teaser trailer

Sundance Film Festival nabídne další porci nezávislých hitů

Sundance je první ostře sledovaná významná filmová událost celosvětového rozsahu v tomto roce. Festival založil Robert Redford a pojmenoval ho podle své slavné filmové postavy Sundance Kid. Letos se na festivalu objeví novinky zcela neznámých tvůrců, ale pochopitelně i řady již slavných jmen.

Svou premiéru si na Sundance loni odbyl třeba film Blue Valentine (info zde), který minimálně v osobách Michele Williams a Ryana Goslinga bude aspirovat na sošky Oscara. Jaké zajímavé tituly však představí tentokrát? Podívejme se na stručný výběr.

Očekávaným titulem bude horror Red State Kevina Smithe o nebezpečí náboženských sekt. Informace s trailerem naleznete pod tímto odkazem na našem magazínu.

Tvůrce seriálu I.T Crowd, britský režisér Richard Ayoade bude na festivalu okouzlovat porotu svým debutem o teenagerce, která se pokusí překazit románek své matky (Sally Hawkins) s profesionálním životním koučem (Paddy Considine). Snímek by měl vizuálně připomínat francouzskou Novou vlnu, takže tato kombinace vzbuzuje zasloužená očekávání.

Pamatujete si ještě na kontroverzní, ale velmi zábavný dokument Super Size Me? Jeho tvůrce Morgan Spurlock si vzal tentokrát na paškál product placement ve filmu. Snímek Greatest Movie Ever Sold bude zřejmě velmi nekorektní zábava.

A teď si držte klobouky. Po Mickey Rourkovi a Jeffu Bridgesovi dostal ohromnou hereckou příležitost Rutger Hauer! Film o tulákovi, který si vezme brokovnici a jde si to vyřídit se všemi, kteří mu uškodili zatím avizuje mimořádný herecký výkon. Film s lakonickým názvem Hobo With a Shotgun režíroval Jason Eisener.

Kdysi žil na Novém Zélandě fantastický režisér Lee Tamahori, který natočil nekompromisní film Kdysi byli bojovníci. Hollywoodské tučné šeky ho však začaly příliš lákat, dokonce až natolik, že ztratil nejen profesní kredit, ale i osobní identitu, když ho přistihli převlečeného za ženu nabízející sexuální služby. Na scénu se vrací ve velkém stylu snímkem Devil´s Double, který bude kontroverzní událostí sezóny. Natočil totiž film o zlém synovi Saddáma Huseina, kterého ztvárnil Dominic Cooper. Pokud si příběh ještě vybavíte z novin, máme co do činění s hodně explozivní látkou.

Pokud Vás oslovil milý snímek Já, ty a všichni ostatní, pak máme dobrou zprávu. Režisérka Miranda July natočila další podobný snímek a troufám si říct, že minimálně v případě Dana Adama bude mít věrného diváka. Film je o milostném páru, který opustí práci a odpojí se od internetu! No přátelé, dovedete si takový život ještě vůbec představit?

Asi nejsledovanějším titulem ale bude pochopitelně Life in A Day, tedy projekt mapující den na Zemi, díky kanálu youtube. Režíruje Kevin Macdonald a projekt zaštiťuje Ridley Scott.

Další zajímavé projekty a zajímavosti z festivalu budeme na Realfilmu nadále sledovat.

Přidat komentář

TOPlist