The Rite nabídne pomalý, děsivý a atmosférický příběh s Anthony Hopkinsem

Obřad

The Rite – další vymítání na obzoru!

Exorcismus je v Hollywoodu vděčné téma a řada filmařů k němu přistupuje různě. Buď se dočkáte řady krvavých efektů nebo zaručených příběhů podle skutečné události, které jsou často mírně řečeno přitažené za vlasy. The Rite, o kterém jsme psali již zde však přistupuje k celému tématu klasickou filmařinou.

Film sleduje mladého amerického kněze (Colin O´Donoghue) při cestě za studiem exorcismu v Itálii. V dalších rolích uvidíte celou škálu charakterních herců Alici Braga (Já, legenda, Predátoři), Ciarána Hindse (Caesar v seriálu Řím, Mnichov, Až na krev), Rutgera Hauera (Blade Runner, Batman začíná, Sin City, Mlýn a kříž), Franca Nera (Smrtonosná past II, Báthory) a zejména Anthony Hopkinse (Vlkodlak, Poznáš muže svých snů), který podmínil účast tím, že to bude strašidelný film a ne horror.

Nebojte se, že by to měl být propadák. Zárukou je jméno švédského režiséra Mikaela Håfströma (Pokoj 1408, Derailed), který to perfektně umí s atmosférou a pro tento film si vzal za vzor Rosemary, má děťátko. Můžeme se tedy těšit na pomalé nervydrásající tempo s hudbou Alexe Heffese (Poslední skotský král), nejednoznačná vyznění a výtvarně pečlivě komponované záběry Bena Davise (Kick Ass, Hvězdný prach, Hannibal: Zrození), s kterým jsem se osobně potkal. Podle prvních kritik je tedy jasné, že to pochopila zhruba polovina kritiků, ale i to je někdy úspěch.

Natáčelo se v Budapešti, premiéra v USA byla ve čtvrtek a Warner Bros film u nás uvede 17. března pod českým názvem Obřad.

Na trailer se podívejte zde.

Aktualizováno: Recenze zde.

Přidat komentář

TOPlist