Legenda horroru firma Hammer se vrací

Legenda horroru firma Hammer se vrací

Legenda horroru firma Hammer se vrací

Vzpomínáte na polonahé dívky, obnažené špičáky upírů a spoustu krve z filmů firmy Hammer? Na svou dobu odvážná poetika dala vzniknout řadě legendárních béček a komerční úspěch těchto filmů zajistil Británii cenný vývozní artikl oceněný královnou. Hillary Swank hraje v novém horroru oživené legendy The Resident.

První vlaštovkou resuscitovaného Hammeru byl remake Ať vejde ten pravý od Matta Reevese, který dopadl hůře než originál a u diváků příliš nezabodoval. Druhou vlaštovkou, která jeví přeci jen trochu originality, byť pracuje s obvyklými klišé žánru je právě horror The Resident finského režiséra Antti Jokinena, který natáčel třeba působivé videoklipy pro metalovou skupinu Nightwish.

V hereckém obsazení figuruje kromě již zmíněné Hilary Swank, také Jeffrey Dean Morgan (Watchmen – Strážci) a povinný Christopher Lee (Hon na čarodějnice, trilogie Pán prstenů), jehož tvář je vlastně značkou firmy.

O zápletce se toho nesluší příliš prozrazovat, ale výchozí situace je v tom, že mladá doktorka si pronajme nový loft v Brooklynu a brzy začne mít pocit, že jí někdo sleduje. A zřejmě oprávněně, jinak by asi nemělo smysl to točit, že?

Na trailer se podívejte zde.

PS: Firma Hammer uvede letos ještě další snímek The Woman in Black, kde se pokusí skončit se svou škatulkou Harryho Pottera jeho herecký představitel Daniel Radcliffe.

Přidat komentář

TOPlist