RealFilm pořádá filmový klub se snímky Nové vlny

RealFilm pořádá filmový klub se snímky Nové vlny - Filmový klub RealFilm.cz - Všichni dobří rodáci (1968)

RealFilm pořádá filmový klub se snímky Nové vlny

Aktualizace:

Nejbližší projekce: Snímek režiséra Vojtěcha Jasného – Všichni dobří rodáci (1968)

20. dubna 2011 od 19:30 – Bar Bárka – Praha

RealFilm již od února pořádá Filmový klub z rodinného stříbra domácí kinematografie.
Není jistě bez zajímavosti, že tyto snímky jsou často mnohem více známy v zahraničí, než v tuzemsku a jejich námětová i audiovizuální vyspělost ovlivňuje dodnes tvorbu tzv. amerických nezávislých. Krásné období tvorby 60. let, pro které se díky filmovým teoretikům vžilo označení Nová vlna připomeneme hned 5 vybranými celovečerními filmy.

Oficiální znělka Filmového klubu magazínu RealFilm.cz:

Diváci se mohou těšit na 5 reprezentativních českých snímků, které bude vždy rámovat krátká přednáška. Ta bude obsahovat informace o vzniku filmu, informace o tvůrcích a zasazení snímku do historického kontextu. V rolích průvodců večerem se budeme střídat, ale uvidíte jak Daniela Adama, tak Ondru Slaninu.

Filmové kluby budou probíhat na dvou místech a to v Muzeu Říčany, kde bude filmový klub každou druhou středu od 19:30 hodin a také v Praze.

Aktualizace k 7.2.2011 : Pražský filmový klub bude probíhat každou 3. středu v měsíci od 19:30 v příjemném interiéru Baru Bárka, hned vedle Národní galerie (Veletržní palác).

Filmový klub představí do června ještě tyto snímky: Všichni dobří rodáci (duben), Údolí včel (květen) a Marketa Lazarová (červen).

Práva na filmy jsou zakoupeny přes Ministerstvo kultury České republiky u společnosti Bontonfilm.

Vstupné na přednášku a představení je 65 korun (v ceně je i 1 Kč jako povinný příplatek MKČR) a za zvýhodněnou cenu 270 korun je možné zakoupit permanentku na všechna představení.

Další informace se budete dozvídat z našich stránek. Těšíme se na Vaši účast!

Přidat komentář

TOPlist