Samurajský film se vrátí na plátna kin

Akira Kurosawa

Samurajský film se vrátí na plátna kin

Legendární režisér Akira Kurosawa tento žánr proslavil celosvětovému publiku a nyní jeho pochodeň odvážně převzal japonský režisér Takashi Miike, který už několikrát dokázal, že se umí brilantně pohybovat v celé řadě rozličných žánrů.

13 zabijáků je remakem stejnojmenného filmu z roku 1963, který natočil režisér Eiichi Kudo. Děj snímku je minimalisticky úderný. Třináct samurajů chce zabít podlého knížete a jejich snaha vyvrcholí v rozmáchlé bitvě, kde budou čelit hned dvěma stovkám protivníků.

Nečekejte žádné dramatické zvraty, ani klišé. Miike měl natočit úderný snímek, který moderním způsobem filmařiny znovuoživuje žánr samurajského velkofilmu. A pozor, stačilo mu na to pouhých 6 milionů amerických dolarů, které se už několikrát vrátili v domovském Japonsku. Nyní se 13 zabijáků chystá na celosvětovou distribuci, kterou odstartoval v pátek na VOD a do kin začne pomalu, ale jistě vstupovat od konce dubna tohoto roku.

Mimochodem u nás už snímek běžel v rámci festivalu Filmasia v prosinci loňského roku a ohlasy jsou velmi příznivé. Jen pro připomenutí Takashi Miike je režisér řady filmů, které se nebojím nazvat kultovními. Natočil třeba film Audition, kterým bohužel inspiroval úchylného Eli Rotha pro jeho Hostel a závěrečná scéna s ocelovou strunou se již dostala do nepřeberného množství horrorových publikací, stejně tak proslul jeho film Ichi the Killer. Některými publicisty bývá považován za inspirátora Quentina Tarantina.

Na trailer se můžete podívat po kliknutí sem.

Přidat komentář

TOPlist