Rachel Weisz a Monica Belluci v drsném policejním thrilleru

Jak na věc (2002)

Rachel Weisz a Monica Belluci v drsném policejním thrilleru

The Whistleblower je název zbrusu nového snímku s překvapivým a především pro pánskou část publika mimořádně příjemným obsazením. Film se však jistě bude líbit i ženám a podle prvních festivalových uvedení a názorů diváků (divácká cena na festivalu v Palm Springs) se bude opravdu na co dívat.

Rachel Weisz ztvární ve filmu policajtku z Nebrasky Kathryn Bolkovac, která sloužila u Peacekeepers (mírové mise k udržování pořádku a stability v poválečných oblastech) Spojených národů v poválečné Bosně, odkud odešla po odkrytí sexuálního skandálu s obchodem s lidmi, z kterého profitovala celá řada ,,slušných“ lidí. Film popisuje politickou a policejní korupci a je velmi žhavým a mimořádně kontroverzním zbožím, zvláště pak k současným událostem v Libyi, které podle našeho názoru uvedení filmu producentům ještě hodně zkomplikují. Film The Whistleblower je mimochodem natočený podle skutečných událostí.

V thrilleru dále uvidíte Vanessu Redgrave, Monicu Bellucci (Dracula) a Davida Strathairna (Bournovo ultimátum) a film by se měl dostat podle imdb.com do kin již v dubnu letošního roku. Film režírovala Larysa Kondracki, která je i spoluautorkou scénáře. Talentovaná filmařka zaujala před 2 lety krátkometrážním snímkem Viko, jež se odehrával v roce 1997 v bývalé Jugoslávii a měl podobné téma.

Trailer k filmu sice k dispozici není, ale na youtube se místo něj objevila celá jedna scéna z filmu, o kterou jsme Vás nechtěli připravit. Podívejte se na ní zde.

Přidat komentář

TOPlist