Industry – týden od 2. května 2011

Industry – týden od 17.7.2010

Industry – týden od 2. května 2011

V pravidelných čtvrtečních zprávách z filmového byznysu je tradiční filmový servis s aktuálními tržbami z tuzemska a USA, Quentin Tarantino odtajnil svůj nový projekt, stejně jako Danny Boyle a chystá se třetí Paranormal Activity.

Thor (2011)

Česká kina ovládl podle Unie filmových distributorů Thor, který měl u nás premiéru dokonce týden před USA. Vydělal 4,4 milionů korun a to je jen malý kousek z celkového koláče 92 milionů dolarů, co má na kontě ze zbytku světa. Gratulujeme. Na druhém místě je držák Zdeněk Troška, jehož Čertova nevěsta s 3,3 miliony korun opět zavřela ústa všem nepřejícím prudičům. U nás na Realfilmu pana Trošku ctíme a přejeme další spokojené diváky. Třetí je animované Rio, které si připsalo již 11 milionů korun. Mimochodem všechna první místa obsadila společnost Bontonfilm. Na čtvrtém místě je další český zástupce Czech Made Man od Tomáše Řehořka, který vynesl 1,3 milionu korun. Páté sledované místo má podprůměrná komedie Zkus mě rozesmát s 5 miliony, kterou rozhodně nehodlám komentovat.

Jednička Paranormal Activity vydělala spoustu zelených dolarů a dvojka dokonce celé jmění, není tedy divu, že je na světě trojka. O tu se postará dvojice dokumentaristů Henry Joost a Ariel Schulman, kteří dosud natočili zejména šokující dokument Catfish. Příběh se bude točit okolo nové rodiny a bude zasazený do 80. let. Termín premiéry je ovšem zajímavý již 11. října, takže do práce, hybaj!

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino bude jako příští film točit špageti western. V hlavní roli počítá se svým objevem Christophem Waltzem a dosud je známý zejména název – Django Unchained. Zatím není nic jistého, kromě existence filmu Django z roku 1966, kde byl pistolník ve vřavě mezi Ku Klux Klanem a mexickými bandity. Synopse není veřejná, ale Totalfilm se již pokusil o první možnou verzi, která pochopitelně není autorizovaná. Příběh by mohl být o černochovi, jenž se dostal s osidel německého překupníka s otroky (Christoph Waltz) a snaží si zachránit holou kůži. Nechme se raději překvapit, ale rozhodně je to látka, která bude Tarantinovi sedět lépe než Němci okupovaná Francie v Hanebných panchartech.

127 hodin (2010)

Danny Boyle se rozhodl vrátit ke kořenům. Po mírně přeceněném Milionáři z chatrče a velmi přeceněném filmu 127 hodin se rozhodl vrátit ke kořenům. Boyle zrovna režíruje na divadle Frankensteina a bude točit spoty pro Olympiádu v Londýně, ale chce si udělat v září čas a natočit thriller Trance, kterým by se chtěl vrátit ke kořenům své tvorby, zejména Mělkému hrobu. A to je dobrá zpráva, protože přes všechnu tu žánrovou pestrost mu tato poloha svědčí.

Tento čtvrtek začnou již popáté úřadovat borci z Rychle a zběsile

V amerických kinech diváci nejvíce slyšeli na skřípání gum, vůni benzínu, urostlá těla svalnatých mužů a na kyprá pozadí krásných žen. Když nad tím přemýšlím, říkám si, jak je možné, že se někdo pozastavuje nad úspěšností takového konceptu? Universal po hubených letech může slavit, protože 86,2 milionů dolarů pro Rychle a zběsile 5 je dosavadní rekord v návštěvnosti této tradiční společnosti. Gratulujeme, Vine Diesele! Na dvojce se drží Rio, které má po 2 týdnech solidních 104 milionů dolarů. Na trojce je černošská zábava Tylera Perryho s dosavadními 40,9 miliony dolarů, což je mimořádně zisková záležitost.

Na čtvrtém je Voda pro slony, která přes hvězdné obsazení dosud hledá místo na slunci, ale 32,5 milionů dolarů jistě není k zahození. Na pátém místě je novinková komedie Prom od Disneyho s 4,7 miliony dolarů, což signalizuje pořádný průšvih.

Ve filmovém byznysu se pořád něco děje a příští čtvrtek na viděnou u dalších zpráv!

Související články:
Festival odvahy a dobrodružství – Francie na Stránově
Český studentský snímek Graffitiger nominován na Oskara
První teaser trailer k duchařině s Clivem Owenem Intruders

Přidat komentář

TOPlist