Kalendárium 2003

Osobnost

Nejslavnější kostýmní sci-fi filmy

Charlize Theron

*7. 8. 1975, Benoni, Transvaal, Jižní Afrika

Jediná dcera farmářů z JARu se poté, co její matka před jejíma očima zastřelila otce začala živit modelingem, aby vylepšila rodinný rozpočet. Nechala tak kariéru baletky, na kterou se připravovala a to kvůli zranění kolena v osmnácti letech. Na radu matky se Charlize přestěhovala do Los Angeles, kde začala svou kariéru ve třetím díle Kukuřičných dětí. Již o rok později však zaujala ve filmu Johna Herzfelda Drsný a drsnější. Průlomovou rolí se stal film Ďáblův advokát, kde ztvárnila roli manželky Keanu Reevese a kde se i po boku takové hvězdy jako Al Pacino rozhodně neztratila. S následujícími lety si držela víceméně slušný herecký standard a občas se objevila i v úspěšných filmech jako Velký Joe, Pravidla moštárny a nebo zaručených trhácích, které se nakonec nesetkaly s předpokládaným úspěchem Falešná hra, Ten nejlepší, Legenda o slavném návratu či Listopadová romance.

Reálné thrillery – nejslavnější zločiny na filmovém plátně

Právě rok 2003 z ní udělal absolutní hvězdu. Nízkorozpočtový film o masové vražedkyni Zrůda jí vynesl Oskara a Loupež po italsku, kde ztvárnila jednu z hlavních rolí se stal komerčním trhákem.

Filmy z aktuálních válečných konfliktů

Kariéru pokračuje jak ve velkých komerčních filmech, tak v dramaticky velmi nosných rolích a vypadá to, že její hvězda jen tak nezhasne. Je tedy pravda, že jako hvězda snímku Aeon Flux se příliš neosvědčila, ale na druhou stranu, i přes úžasný vizuál byl příběh ála MTV poněkud slabší a rozpočet 50 milionů silně nadnesený. V Hancockovi však nalákala davy a ve filmech Cesta, V údolí Elah nebo North Country přesvědčila kritiku. Vzhledem k jejímu obsazení ve velkolepém Prométheovi Ridley Scotta (info zde) bychom o její kariéru nemuseli mít strach.

Pages: 1 2 3 4

Přidat komentář

TOPlist