Industry – týden od 13. června 2011

Industry – týden od 17.7.2010

Odboráři stávkují za zvednutí platů a Piráti z Karibiku pomalu doplouvají k téměř miliardovým tržbám. Možná by nebylo špatné vyměnit kapitána lodi za Jacka Sparrowa, který už čtyřikrát dokázal, že zvládne jakýkoliv nečas.

Marketa Lazarová (1967)

EXKLUZIVNĚ – Restaurování Markety Lazarové je hotové a připravené ke špičkové 4K projekci. Těšte se tedy na slavnostní uvedení v Karlových Varech a slibujeme hodně velké překvapení, které včas prozradíme!

Lidice již v postprodukci

První místo v návštěvnosti českých kin si drží podle Unie filmových distributorů válečné Lidice (121,8 tisíc diváků). Zřejmě i díky výročí tragické události má na kontě 14,4 milionů korun (recenze ve V.I.P. výhledu). Daří se i Pirátům (324,8 tisíc diváků), kteří dosud vydělali neuvěřitelných 49,7 milionů korun! Na třetím místě je pokračování úspěšné vlčí smečky Pařba v Bangkoku (21,4 tisíc diváků), která vydělala velmi solidních 2,8 milionů korun za první víkend bez 3D! Na čtyřce je Kung Fu Panda 2 (53,4 tisíc diváků) a zdá se, že diváky příliš netáhne. Tržby 7,6 milionů nejsou nic moc. Nedaří se ani vynikajícím X-Men (27 tisíc diváků) a 3,4 milionu korun neodpovídá kvalitě snímku.

X-Men: První třída (2011)

Americká kina uplynulý víkend ovládl podle očekávání snímek Super 8 (více zde), který spojil J. J. Abramse a Stevena Spielberga. Kritiky byly vesměs pozitivní, ale ukázalo se, že ještě pozitivnější je reakce publika, protože filmu místo poklesu, každý den stoupají. Za první víkend vydělal 36,5 milionů dolarů a vzhledem k 50 milionovému rozpočtu budeme mít brzy, co do činění s letním megahitem. Horší je to u X-Men: První třída, který je po dvou týdnech na 98 milionech. Očekávání analytiků byla, že vydělá 120 milionů za premiérový víkend! Pařbě v Bangkoku se ovšem daří skvěle a 215,7 milionů dolarů je toho jasným důkazem. Na čtvrtém místě je Kung Fu Panda 2 se 126,8 miliony. Páté místo uzavírají Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, která jen v Americe vydělala 208,9 milionů dolarů.

Quentin Tarantino

Poznamenejte si do kanceláře datum 25. června 2012. Pokud nebude konec světa, tak už nevím. Nový film Quentina Tarantina Django Unchained totiž nabídne naprosto brutální exploatační western s hvězdným obsazením. A teď zadržte dech na jména, která figurují na čelních místech v titulkové lisině – Leonardo DiCaprio, Will Smith (nebo Jamie Foxx), Christoph Waltz nebo Samuel L. Jackson. Film budeme bedlivě sledovat.

Nejslavnější parchanti filmového plátna

Smutná zpráva přišla z Hollywoodu. Přední producentka Laura Ziskin podlehla ve svých 61 letech boj s rakovinou prsu. Zaštiťovala produkce všech Spider-Manů, ale stojí i za takovými velehity jako Pretty Woman nebo Lepší už to nebude. R.I.P.

Nezávislí pod značkou Fox Searchlight

Pokud jste si oblíbili celkem drsné knihy Philipa Rotha, který se vyrovnává po svém se stářím a viděli jste zajímavé filmové adaptace Lidská skvrnaAnthony Hopkinsem a ElegyBenem Kingsleym, tak Barry Levinson oznámil, že bude režírovat Rothovu novelu The Humbling. V hlavní roli se objeví Al Pacino!

Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010)

A na závěr dobrá zpráva! Shia La Beouf definitivně odmítl další účast v sérii Transformers!

Ve filmovém byznysu se pořád něco děje a příští čtvrtek na viděnou u dalších zpráv!

Související články:
Dalším hostem SoundtraConu bude Varhan Orchestrovič Bauer
Lidice již v kinech

FanFest přivábí do svého světa filmové kouzelníky
Terri dokáže, že i tlustí lidé mají city
Guillermo Del Toro vzkazuje: Don’t Be Afraid of the Dark
Parallel Lines – ideální spojení filmového umění a komerce

Přidat komentář

TOPlist