Industry – týden od 27. června

Industry – týden od 17.7.2010

Za pár hodin zahájí filmový festival v Karlových Varech, o víkendu se můžete na Soundtraconu v Chotěboři sejít s talentovaným filmařem Johnem Ottmanem a ředitel Janeček opět stopnul vlastní výrobu ČT.

Podle ekonomického deníku E15 bude posledním krokem ředitele ČT Janečka vyhlášení stopstavu na investice ČT až do 31. srpna. Nový ředitel je samozřejmě v nedohlednu. Jenom pro zajímavost, stejná situace byla pochopitelně i loni. Televize zvažuje výrobu seriálu podle scénáře Jaroslava Dietla. Pokud jsem dosud nevěřil, že v roce 2012 bude konec světa, tak po dnešku jsem o něm hluboce přesvědčen.

Letošní festival v Karlových Varech nabídne opět zajímavé hosty

Zítra zahajuje filmový festival v Karlových Varech! Další info zde a zde.

John Ottman

Již zítra otevře své brány Soundtracon v Chotěboři, který nabídne zajímavý program. Letošní ročník je nabitý skutečně pestrým programem na témata klasické orchestrální hudby i současných trendů. Dočkáte se tak zajímavých přednášek o Jerry Goldsmithovi, Johnu Barrymu, Jamesi Hornerovi nebo Ennio Morriconem. Dojde i na hudbu takových fenoménů jako James Bond, Star Trek nebo Bollywoodských specifických filmových produkcí.

Zřejmě největším vrcholem programu bude osobní účast skvělého skladatele Johna Ottmana, jehož profil jsme na Realfilmu přinesli již zde. Chcete-li se nechat nalákat i od něj, klikněte sem.

Lidice již v postprodukci

Nejnavštěvovanějším domácím filmem bylo o víkendu podle Unie filmových distributorů drama Lidice (230,4 tisíc diváků). Snímek zatím vydělal na tržbách 27,7 milionů korun. Na druhém místě jsou poslední Piráti (373,6 tisíc diváků) s 56,9 miliony korun. Na třetím místě je první český 3D hraný film V peřině (53,8 tisíc diváků) se 7,3 miliony korun. Bramborovou medaili získala Pařba v Bangkoku (60,7 tisíc diváků) za 8 milionů korun. Jedinou premiérou, která se prosadila v první pětce je Pan Popper a jeho tučňáci (11,2 tisíc diváků) s tržbami 1,4 milionu korun.

Pan Popper a jeho tučňáci (2011)

I přes velmi nepříznivé kritiky se na prvním místě zámořského žebříčku umístila dvojka pixarovského hitu Auta se 66,1 miliony dolarů. Na dvojce je komedie Zkažená Úča (info zde) s tržbami 31,6 milionů dolarů. Mimochodem za necelý týden promítání se rozpočet vrátil již trojnásobně. Na třetím místě je noční můra Warner Bros Green Lantern. Tržby 89 milionů dolarů, rapidní pokles tržeb a náklady téměř 300 milionů dolarů znamenají jediné: budou padat hlavy. Na čtvrtém místě je nepřekvapivý hit Super 8 (info zde) a tržby 95,1 milionů dolarů jsou fantastické. Na pětce je stejně jako u nás Pan Popper a jeho tučňáci. Jim Carrey nalákal dosud diváky za 39,3 milionů dolarů.

Ve filmovém byznysu se pořád něco děje a příští čtvrtek na viděnou u dalších zpráv!

Související články:
Hollywoodský tvůrce vizuálních efektů míří na Festival fantazie
Tom Cruise a Jeremy Renner v první upoutávce na čtvrtou nesplnitelnou misi
Navštivte Pražské filmové léto za 30 korun českých
Loganův útěk získává zajímavé obrysy
Novinka Davida Cronenberga má první trailer
I perfektní hostitel může být pořádný psychopat

Přidat komentář

TOPlist