Industry – týden od 6. června 2011

Industry – týden od 17.7.2010

Připravujeme do tisku knihu Ondřeje Slaniny Slavná světová filmová klasika, v českých kinech je nejnavštěvovanějším titulem uplynulého víkendu velkofilm Lidice, X-Men: První třída má velký problém a Darren Arronofsky si koupil scénář od Johna Logana!

Nejmocnější producenti III: Robert Evans

Více než 100 filmů naleznete v nové knize Ondřeje Slaniny Slavná světová filmová klasika, která mapuje legendární snímky evropské, asijské a americké produkce. Kniha obsahuje mnoho zajímavých informací o natáčení, tvůrcích, výrobě a přijetí kritikou i diváky. V knize naleznete takové filmy jako Kmotr, Amadeus, Nebe nad Berlínem, Šepoty a výkřiky, Sedm, Vysvobození, Viridiana, Vetřelec, Oči bez tváře a mnoho dalších. Kniha je po jazykové korektuře, dokončuje se výběr obrazové přílohy a čeká nás sazba v renomovaném grafickém studiu.

Lidice již v postprodukci

Na prvním místě v návštěvnosti českých kin se podle Unie filmových distributorů umístil domácí velkofilm Lidice (46,8 tisíc diváků) s 5,3 mil. korun. Na dvojce se stále plaví na vlnách podivna nepotopitelní Piráti z Karibiku (294,8 tisíc diváků) s neuvěřitelnými 45,2 mil. korun. Třetí je druhá Kung Fu Panda 2 (31,8 tisíc diváků), která má dosud na kontě 4,6 mil. korun. Na čtvrtém místě je velkofilm X-Men: První třída (12,3 tisíc diváků), jehož 1,6 mil. svědčí o naprostém nezájmu i přes vyšší kvalitu snímku. Na pátém místě je pátý díl série Rychle a zběsile (92,4 tisíc diváků) s 11,9 mil. korun.

Darren Arronofsky si koupil scénář od Johna Logana (Gladiátor, Letec), který vychází z biblického příběhu o potopě světa a legendární Noemově arše. Rozpočet filmu je předběžně stanoven na 130 milionů dolarů a bude ho vyrábět společnost New Regency. Vzhledem k náročnosti projektu se již teď rozhodily sítě mezi hollywoodská studia. O společné financování zatím projevila zájem studia Summit, Paramount a Fox. Vzhledem k tržbám Černé labutě je režisérovo jméno skloňováno ve všech pádech.

X-Men: První třída (2011)

V amerických kinech se na prvním místě usadili noví X-Men: První třída s 55,1 mil. dolarů. Kritiky byly skvělé, diváci však film ocenili zatím pouze mírně nadprůměrným hodnocením a vzhledem k 160 mil. rozpočtu je u studia Fox pořádné horko. U Warnerů mají ovšem všichni pořádnou kocovinu, protože Pařba v Bangkoku (v originále Kocovina II) dosud vydělala 185,8 mil. dolarů. Na bronzové příčce se drží Kung Fu Panda 2, která o víkendu překonala magickou hranici 100 mil. Vzhledem ke 150 mil. rozpočtu však v černých číslech stále není ani díky světovým tržbám. To se nedá říct o Pirátech z Karibiku a 190,2 mil. na kontě. Mimochodem celosvětově mají Piráti již od pondělka vyděláno přes 800 mil. dolarů! Páté místo má překvapivý hit Bridesmaids (info zde) s neuvěřitelnými 107,2 mil. dolarů.

Star Trek (2009)

Do amerických kin vstoupí ve čtvrtek Super 8 a J. J. Abrams potvrdil v rozhovoru pro Cinema Blend, že jeho příštím projektem bude Star Trek 2. Paramount sice stanovil premiéru na 29. června 2012, ale režisér očekávání krotí:,,Spíš než na termíny, myslím na to, aby byl film dobrý.“ Jisté dokonce není ani to, zda film natočí ve 3D, takže uvidíme.

Nejslavnější gangsteři filmového plátna

Robert Zemeckis se konečně vrátí k hranému filmu! Po všech těch Polárních expresech, Beowulfech a jiných předražených hříčkách bude klasický režisér natáčet poctivé hrané drama. Film o pilotovi-alkoholikovi, který zachraňuje letadlo před katastrofou a nakonec se stane národním hrdinou byl nabídnut Denzelu Washingtonovi. Přípravy začaly v dubnu, takže uvidíme, zda se film dostane do výroby.

Ve filmovém byznysu se pořád něco děje a příští čtvrtek na viděnou u dalších zpráv!

Související články:
Dalším hostem SoundtraConu bude Varhan Orchestrovič Bauer
Lidice již v kinech
Kurt Wimmer napsal pokračování Salt
Brendan Gleeson bude The Guard
David Fincher se vrací k temným kořenům v první upoutávce na svou verzi Mužů, kteří nenávidí ženy
Komedie o ženách a pro ženy Bridesmaids

Přidat komentář

TOPlist