Industry – týden od 30. května 2011

Industry – týden od 17.7.2010

V českých kinech opět kradou Piráti peníze, Alice Nellis dotočila svůj nový film, v Americe mají již podruhé naprosto ohromnou Kocovinu, Tim Burton nemusí 3D a David Fincher by zasloužil pětadvacet na holou nebo strčit nohu do vosího hnízda.

Marketa Lazarová (1967)

Příští středu v Muzeu Říčany promítáme poslední letošní projekci Filmového klubu Realfilmu s kvalitními českými snímky ze 60. let a tak Vás srdečně zveme na projekci Markety Lazarové od 19:30!

Ve čtvrtek 26. května proběhl poslední natáčecí den filmu Perfect Days – I ženy mají své dny, který režíruje Alice Nellis podle divadelní hry skotské dramatičky Lizy Lochheadové. Natáčení se trochu absurdně díky nepříznivému počasí zkrátilo o jeden den, protože kvůli dešti bylo potřeba změnit termín natáčení jedné z klíčových scén – zahradní narozeninové oslavy. Tu se nakonec podařilo v natáčecím plánu vklínit do původně plánovaného dne volna.

Celý příběh začíná čtyřiačtyřicátými narozeninami Eriky, která sice nedostane největší kytici, jakou si dovede představit, zato ale pěkné přáníčko od své bývalé švagrové, trapný vzkaz v rozhlasovém pořadu od bývalého manžela, krém na vrásky od homosexuálního kamaráda Richarda a dárkový striptýz od své nevyzpytatelné matky. Přáníčko si doma vystaví, při vzkazu se – ač sama sebe proklíná – dojatě rozpláče a dárkového striptéra jí okamžitě přebere Richard. Takhle vypadá úspěšný život Eriky Oskarové, hvězdy televizního pořadu “Před a po”. Přitom Erika má skoro všechno – vlastní pořad, vyhlášený kadeřnický salón, velký byt s terasou a svobodu, ale s každým přibývajícím rokem víc a víc touží po tom jediném, co nemá – a to je dítě. Erika tedy nastolí plán “Dítě” a pustí se do něj se stejnou vervou, se kterou budovala jak svůj podnik, tak své vlastní já….

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

V českých kinech, přesněji v 71 kinosálech opět zabodovali Piráti (242,4 tisíc diváků) a mají na kontě 37,5 milionů korun. Na druhém místě je Kung Fu Panda 2 (9,4 tisíc diváků) s 1,4 miliony korun. Na třetím místě řežou ostře zatáčky v Rio De Janeiru partičky klaďasů a záporáků pod jediným sloganem Rychle a zběsile (86 tisíc diváků)! Tržby jsou 11,1 milionů korun. Na čtvrtém místě se stále drží Rio (110 tisíc diváků) s 16 miliony korun. MFF v Cannes byla skvělá reklama pro art opus Larse Von Triera, jehož Melancholia (4,1 tisíc diváků) vydělala za první víkend 0,5 milionu korun. Minirecenze filmu bude již zítra ve V.I.P. výhledu od Romana Potoczného.

Hvězdný prach (2007)

Tim Burton se vyjádřil ke svému novému filmu s Johnny Deppem Dark Shadows a nechal se slyšet, že nestojí o to, aby byl natočený primárně ve 3D. Řekl doslova, že nechce nikoho do ničeho nutit a volbu 2D nebo 3D obrazu chce nechat na divákovi. Každopádně jeho nový titul se bude odehrávat v roce 1972 a popisuje upíra Barnabáše (Johnny Depp), jež se vrací po dvou stoletích na svou rodnou hroudu Colinwood Manor, kde už ovšem žije značně dysfunkční rodina. Ve filmu se objeví a teď prosím fanfáry: Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Chloe Moretz a Jackie Earle Haley.

Thor (2011)

V Americe byl Memorial Day, tudíž prodloužený víkend, který přinesl vskutku rekordní tržby. Na prvním místě se umístila komedie Pařba v Bangkoku s neuvěřitelnými 135,1 miliony dolarů. Jedná se tak o nejúspěšnější premiérový víkend pro komedii na světě. Kritika film nešetřila a poukázala na to, že je to první díl přes kopírák, nicméně příprava na trojku je v plném proudu. Na dvojce je dvojka Kung Fu Pandy, kterou jsme již viděli skrze oči Dana Adama. Neoslnivých, byť stále slušných 66,7 milionů dolarů patří rozhodně k úspěchům studia Paramount. Na třetím místě jsou Piráti z Karibiku a na kontě mají už 163,6 milionů. Je třeba dodat, že v zahraničí jsou tržby naprosto fenomenální. Na čtvrtém místě je překvapivý hit Bridesmaids s půvabnými herečkami v čele s Rose Byrne a komičkami ze Saturday Night Live. Tržby 89,4 milionů dolarů jsou fantastické. Pětici uzavírá Thor, kterému stále stačí dech na hlavní peleton. Tržby 162,5 milionů jsou už silně nad očekáváním.

David Fincher

Na internetu se objevil oficiální teaser trailer na The Girl with Dragon Tattoo Davida Finchera. Viděl jsem švédský strhující originál a včera jsem doslova jedním dechem dočetl knihu a ačkoliv mám jinak režiséra rád, tak za tohle bych ho naprosto s přehledem nakopl do jeho pozadí s rozběhem. Trailer si můžete pustit zde, ale jen na vlastní nebezpečí.

Ve filmovém byznysu se pořád něco děje a příští čtvrtek na viděnou u dalších zpráv!

Související články:
Letošní Soundtracon v Chotěboři nabídne zajímavý program
Judi Dench bude hvězda letošních Karlových Varů
Whistleblower s Rachel Weisz má první trailer
Nejlepší premiérové víkendy samostatné ČR

Přidat komentář

TOPlist