Nadějný výhled nejen pro Popelku, ale i Potomky lidí

Juraj Herz

Před námi je poslední předprázdninový víkend a vlastně první víkend astronomického léta. Je tedy docela s podivem, že televize nabízí celkem slušný program.

KINO:

Na víkend pro vás nachystala premiéru pouze společnost Bontonfilm, a to příjemně vydařenou rodinnou komedii Pan Popper a jeho tučňáci, jejíž recenze bude na Realfilmu během víkendu. Film jsme již viděli na novinářské projekci a nutno dodat, že jsme byli připraveni na mnohem horší podívanou. Připomeňte si tradiční pondělní upoutávky.

TV:

Pátek:

Včera jsem se byl podívat na slavnou Rybovku pod Karlovým mostem. Ostatně čekání na Vánoce je přesně v polovině a řada nadšenců slaví Vánoce dokonce dvakrát v roce. Na Nově tento podivný zvyk drží také, protože se rozhodli odvysílat typickou vánoční pohádku Tři oříšky pro popelku. Bruce Willis bude cestovat časem v legendární sci-fi Terryho Gilliama 12 opic. Chcete-li znát, co se loni urodilo na filmových školách za zajímavé studentské snímky, tak se dívejte na dnes již tradiční maraton Noc filmových nadějí.

20:00 Tři oříšky pro Popelku Nova
23:15 12 opic Prima
23:55 Noc filmových nadějí Nova  Tip Realfilmu

Sobota:

Sobota bude na televizních obrazovkách ve znamení napětí a filmových festivalů. Nejprve se těšte na slušnou TlumočniciNicole Kidman a Seanem Pennem, drama o boxerovi a členovi IRA s Danielem Day-Lewisem a nakonec si nenechejte ujít špičkové sci-fi Potomci lidí. O dění na světových festivalech tradičně informuje zajímavý občasník Filmopolis.

20:00 Tlumočnice Prima
22:30 Filmopolis ČT2  Tip Realfilmu
22:30 Boxer Prima Cool
22:50 Potomci lidí Prima  Tip Realfilmu

Neděle

Neděle je také velmi pestrá. Roland Emmerich zničí svět ve Dni poté a pomilionté se můžete podívat na rodinnou taškařici S tebou mě baví svět. Ve filmovém klubu se bude promítat francouzsko-belgické drama o životě naivní malířky Seraphine. Pobavit se můžete u špionážní komedie Dokud nás smrt nerozdělíMichaelem Douglasem. Jestli si chcete připomenout loňský festival ve Varech, tak se podívejte na tradiční rekapitulaci s Markem Ebenem. Geniální román Jaroslava Havlíčka Petrolejové lampy natočil Juraj Herz a byl to poslední tuzemský film, který nás reprezentoval v oficiální soutěži na MFF v Cannes. Zajímavé sci-fi Sunshine nabídne Prima.

20:00 Den poté Prima
20:00 S tebou mě baví svět Nova
22.05 Seraphine ČT2
22:10 Dokud nás smrt nerozdělí Nova
22:15 Festivalové ozvěny ČT1
22:50 Petrolejové lampy Barrandov TIP Realfilmu
23:50 Sunshine Prima  Tip Realfilmu
KINO:

Princ a pruďas
V peřině

Pařba v Bangkoku
Paul
Skyline

Lidice
X-Men: První třída TIP Realfilmu
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Melancholia TIP Realfilmu
Rekvalifikace

Rychle a zběsile 5
Thor
Čertova nevěsta
Czech Made Man TIP Realfilmu
Zdrojový kód TIP Realfilmu
Orel Deváté legie
Všemocný

Neznámý – TIP Realfilmu
Odnikud někam
Vřískot 4
Útěk ze Sibiře

Přidat komentář

TOPlist