Pařba v Bangkoku (2011)

Pařba v Bangkoku (2011)

The Hangover II, režie: Todd Philips, scénář: Todd Phillips, Scot Armstrong a Craig Mazin, kamera: Lawrence Sher, střih: Debra Neil-Fisher, hudba: Christophe Beck, hrají: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha a Paul Giamatti

102 minut, 2.35:1, 35 mm, barevný

Učitel Phil (Bradley Cooper), zubař Stu (Ed Helms), syn v domácnosti Alan (Zach Galifianakis) a Doug (Justin Bartha) odjíždí do exotického Thajska na Stuovu svatbu. Po velmi drsné pánské jízdě v Las Veagas nenechá vyklidněný Stu nic náhodě a naplánuje zcela bezpečnou, poklidnou pozdní snídani. Jenže to Phil okomentuje jadrným slovem začínajícím písmenem F.

Ocitáme se v krásném Thajsku. Tchán se ani nesnaží předstírat, že ho zubařův vstup do rodiny nikterak netěší a k jedinému ústupku, ke kterému se odhodlá je, když ho přirovná k nemastné, neslané rýži, jež miluje jeho mentálně retardovaný bratr v ústavu. Stu celé ponížení skousne a když ho kamarádi pozvou na pláž na jedno lahvové pivo u táboráku, odmítne. Jenže jeho půvabná snoubenka ho přemluví, aby s kamarády na 20 minut odešel.

Pařba v Bangkoku (2011)

Po působivé montáži proběhnuté noci se Phil, Bradley a Alan probouzí v hotelovém pokoji v centru neznámého asijského velkoměsta. Na stole je uříznutý prst Stuova švagra, Stu leží ve vaně s tetováním Mikea Tysona přes část obličeje, Alan má oholenou hlavu a Phil jen nevěřícně zírá. Pařba v Bangkoku může začít.

První díl veselohry Hangover (Kocovina) stál pár dolarů a spojoval slibné talenty budoucnosti. Nikdo tenkrát netušil, že se z něj vyklube masivní světový hit, který se doslova záhy stane kultem. Čas trhnul oponou a hrdinové Vlčí smečky se vrací v pokračování, které vlastně ani tak moc pokračováním není.

Recenzenti snímku vytýkají přílišnou podobnost s prvním dobrodružstvím, ale jelikož jsme na Opravdovém filmovém prostoru, nechci vám kazit iluzi. V Hollywoodu jsou všechna další pokračování podobná jak vejce vejci. Scenáristé dvojky Pařby však nejen operují se stejnými situacemi, ale dokonce je nechávají odehrávat téměř v identickém čase jako v prvním díle.

Pařba v Bangkoku (2011)

Todd Philips se jako filmař ovšem ukázal ve velmi dobrém světle. Málokterá komedie může operovat s 80 milionovým rozpočtem a Philips, i po ukrojení tučných honorářů, dokáže na plátně zobrazit výpravnou podívanou. Úvodní záběry jsou naprosto úchvatné a vysoký standard si drží po celou dobu snímku. Navíc umně operuje s barevnými filtry a film je skutečně jedna velká pařba.

Objektivní potíží tohoto filmu není vlastně ani scénář, jako spíš naprostý ústřel, co se týče míry únosnosti v oblasti drog a nevhodného zobrazování pití malých dětí. Ne, že bych byl až takový puritán, to jistě ne, ale opakovaný vtip není vtipem a některé věci zkrátka vtipné nejsou, spíš to vypadá, že je napsal někdo hodně pod vlivem a zdaleka to nebylo pivo nebo marihuana.

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist