Industry – týden od 11. července 2011

Industry – týden od 17.7.2010

Světovým kinům vládnou autoboti, konečně zmizí z kin otravná sága o Harry Potterovi, Sam Raimi oživuje svou kultovní sérii Evil Dead a ve Smetanově síni Obecního domu dnes vystoupí legendární skladatel filmové hudby Ennio Morricone.

Nejslavnější revenge movies

Milovníci filmové hudby se konečně dočkali. Dnes večer totiž poprvé vystoupí legendární skladatel filmové hudby Ennio Morricone a dokonce v úloze dirigenta. Pokud jste si už zavčasu pořídili vstupenky můžete se těšit na známé melodie z filmů, jako jsou například Bitva o Alžír, Podivné vyšetřování, Mise, Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na západě. Koncert se bude opakovat i zítra.

Komedie o ženách a pro ženy Bridesmaids

Podle Unie filmových distributorů vládnou v českých kinech autoboti! Na prvním místě se opět umístila trojka Transformers (142,7 tisíc diváků) s velmi solidními 21,8 miliony korun. Na druhém místě se drží Lidice (310,8 tisíc diváků), jejichž tržby se blíží velmi příjemným 37 milionům. Čtvrtí Piráti mají bronzovou medaili (409,2 tisíc diváků) a 61,9 milionů korun. Ve Falconu se již jistě popíjí litry kubánského rumu. Čtvrté místo patří novinkové komedii Ženy sobě (5,3 tisíc diváků), která si o úspěchu svého předobrazu Pařby v Bangkoku může nechat jenom zdát. Na pátém místě je česká pohádková komedie se zpěvy V peřině (81,4 tisíc diváků), která dosud vydělala 11,1 milionů korun.

Konečně zmizí z kin otravná sága o Harry Potterovi. Jak dojemně se loučí dvacetiletí herci se svými rolemi se slovy:,,Bylo to nejlepších 10 let našeho života!“ OJOJ. Loučila se i dojatá spisovatelka J. K. Rowling, která se dodnes nemůže smířit s našimi vychytanými provazovými klecemi na psychiatrii, jež zachránily život již mnoha neklidným pacientům. Špatná zpráva je, že ačkoliv Harry definitivně zmizí, stále na nás čeká strašák jménem Stmívání.

Michael Bay

V amerických kinech se nejvíce daří trojce Transformers. Velkofilm Michaela Baye vydělal dosud 261,1 milionu dolarů. Na druhém místě je nečekaný hit Horrible Bosses (info zde), který má skvělé kritiky a vynikající divácké hodnocení. Černá komedie vydělala za první víkend 28,3 milionů dolarů a již za pár dní bude zcela zaplacená. Na třetím místě je drahá komedie Zookeeper, která rozhodně nedostojí svému vysokému rozpočtu ani očekávání. Tržby 20 milionů jsou pro Sony signálem velmi nejistého výdělku. Čtyřku má dvojka Aut se 148,9 miliony dolarů. Pětici největších hitů uzavírá Zkažená Úča (info zde) s Cameron Diaz, která vydělala skvělých 78,7 milionů dolarů a vrátila se tak již téměř čtyřikrát!

Sam Raimi (Stáhni mě do pekla) se konečně pochlapil a slibuje oživit svou sérii Evil Dead. K režii se sice nevrátí, ale náhradu si našel jistě velmi dobrou. Na sesli totiž zasedne Raimiho objev Federico Alvarez, jehož vymazlený kraťas si můžete pustit i u nás na Realfilmu. Největším překvapením je ovšem jméno scenáristky. Autorkou je totiž držitelka Oskara za Juno Diablo Cody!

Ve filmovém byznysu se pořád něco děje a příští čtvrtek na viděnou u dalších zpráv!

Související články:
Festivalové blogy z MFF Karlovy Vary
Sherlock Holmes se vrací
Prvotina obnoveného Hammeru vstoupí do českých kin
Železná lady Meryl Streep má první teaser trailer
Již příští měsíc budete potřebovat svého Obhájce
Trailer na nového Almodóvara Kůže, kterou nosím

Přidat komentář

TOPlist