Sherlock Holmes se vrací

Nejmocnější producenti II: Joel Silver

Před pár měsíci se ve světových kinech proháněli po plátně sympatičtí hrdinové Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) a Dr. Watson (Jude Law) a díky více než půlmiliardovému výnosu se rozhodlo o pokračování, které se objeví již na tyto Vánoce.

Režisérem bude opět Guy Ritchie, který tak dokázal své bývalé ženě Madonně, že není jejím pouhým přívěškem na klíče. Nutno podotknout, že to bylo poté, co mu na několik let zlikvidoval kariéru jeho dobrý úmysl udělat ze své manželky herečku ve filmu Trosečníci.

Sherlock Holmes je rodinný projekt manželů Downeyových a to producentky Susan a jejího chotě Roberta. Legendární producent Joel Silver (série Matrix) již Robertu Downey jr. několikrát nakopával kariéru, když se ocitl ve drogovém opojení. Jen si vzpomeňte na Šerify nebo Gothicu, kde se objevil ve vedlejší roli, přestože ho odevšad vyrazili. A tento tým zocelený prohrami se zaslouženě těší divácké přízni.

Místo Rachel McAdams (Na odstřel, Hezké vstávání), která se objeví ve dvojce jen v cameu tvůrci obsadili další netypickou hvězdu a to Noomi Rapace ze strhující filmové série podle Stiega Larsona (Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm, Dívka, která kopla do vosího hnízda) a jsem docela zvědavý, jak se netradiční kráska ze Švédska zapíše do paměti masového publika. Chybět nebude pochopitelně ani loňský účastník MFF Karlovy Vary Jude Law (Návrat do Cold Mountain, Na dotek, Gattaca, Imaginárium Dr. Parnasse), jehož velmi legrační znělku můžete až do konce července zhlédnout na oficiálním kanále festivalu na youtube.

A o čem bude vyprávět pokračování příběhu o detektivovi s nestandardními metodami? Pokud jste viděli jedničku, tak v tom máte jasno. Holmes se utká se svou nemesis Prof. Moriartym, kterému během celé jedničky nebylo vidět do tváře. Nyní je ale jasné, že bude patřit Jaredu Harrisovi (Kapitán Mike z Podivuhodného příběhu Benjamina Buttona).

Na trailer se podívejte zde.

Přidat komentář

TOPlist