Trailer na nového Almodóvara Kůže, kterou nosím

Pedro Almodóvar

V Cannes sice mírně prošuměl a ve Varech prošel také téměř bez povšimnutí, ale nový Almodóvar zkrátka vypadá fantasticky. Inspirace klasickými filmy je sice opět zcela zřejmá, ale u něj to ještě nikdy nevadilo.

Nejprve si trochu nastiňme děj novinky La piel quo habito. Dvanáct let po smrti manželky, jež zahynula v explodujícím autě, se renomovanému plastickému chirurgovi Robertu Ledgardovi podařilo vyvinout odolný typ kůže, který by byl býval jeho milovanou zachránil. Šarmantní muž posedlý ideou, jež sahá za hranice bioetiky, se nenechá spoutat skrupulemi ani v okamžiku, kdy se rozhodne svůj vynález testovat.

V thrilleru s prvky melodramatu, natočeném volně podle románu Tarantule (Mygale) Thierryho Jonqueta, se po více než dvaceti letech sešli ke spolupráci Pedro Almodóvar se svým mezinárodním objevem Antonio Banderasem (Poznej muže svých snů). „Tvář nás definuje,“ říká jeho hrdina, i když sám za tou svou skrývá temné myšlenky. V příběhu, v němž hraje zásadní roli chladně vykalkulovaná a precizně provedená pomsta, Almodóvar za scenáristické pomoci bratra Agustína suverénně kombinuje časové roviny, mezi něž rozpíná svá témata vášně, tělesnosti a pohlavní identity.

Nejslavnější šílení vědci

Devatenáctý film legendárního klasika je opět sofistikovanou poctou filmu, tentokrát Hitchcockovi, Buñuelovi či hororu Georgese Franjua Oči bez tváře (více zde), který se objevuje i v kompilaci Ondřeje Slaniny Slavná světová filmová klasika. Premiéra nového filmu je naplánována na 8. září tohoto roku a distributorem bude H.C.E.

Na trailer se podívejte zde.

Přidat komentář

TOPlist