Industry – týden od 22. srpna

Industry – týden od 17.7.2010

Rezervujte si vstupenky na 2. ročník Edgar Wallace Mystery Festival na zámku Stránov, Petr Marek bude filmovým lektorem na Fresh Film Festu, v českých kinech vládne stále modrá, stejně jako ve světě a v Americe se zrodila megahvězda Emma Stone!

Festival odvahy a dobrodružství – Francie na Stránově

Rezervujte si vstupenky na druhý ročník Edgar Wallace Mysteru Festivalu na zámku Stránov. Komorní akce má omezenou kapacitu a kromě promítání filmů s mysteriózní tematikou slavného spisovatele se můžete projít i v expozici zámku, a to dokonce po setmění. Loňská zkušenost praví, že pleny s sebou!:-)

V rámci letošního ročníku festivalu Fresh Film Fest udělí publiku svou nekompromisní filmovou Lekci režisér, hudebník, herec a pedagog pražské FAMU Petr Marek. Volba „filmového lektora“, která padla na Petra Marka, souvisí s letošním festivalovým heslem „vzdor“. Filmová radikálnost a podvratný humor jdoucí proti konvenčnosti jsou Markovým poznávacím znamením. Petr Marek v rámci své Lekce představí tři kontroverzní české filmy a animované „medvědy od Kolína“, vzor hravého záškodnictví a naivity. Součástí festivalové Lekce budou také projekce jeho staršího filmu Nebýt dnešní a nové komedie Nic proti ničemu, která bude mít oficiální kino-premiéru 13. října 2011.

Barbarsky nabitá pravidelná pondělní dávka upoutávek

Žebříček Unie filmových distributorů hlásí po mimořádně horkém víkendu tržby z českých kin. Na prvním místě jsou opět Šmoulové (167,9 tisíc diváků) s 24,3 miliony korun. Na dvojce je novinkový Barbar Conan (11,8 tisíc diváků), ve kterém stříká krev do páté řady a můj bratr, který je milovníkem špatných filmů tento snímek miluje. Na trojce pokračuje v krasojízdě Harry Potter (644,3 tisíc diváků), jehož tržby 94,9 milionů korun budou velkou náplastí na propadák Green Lantern, který se nedostal ani do první pětky. Na čtyřce jsou opičáci z Planety opic (39,2 tisíc diváků), které jsem si nemohl nechat ujít, jelikož jsem nezvládl novinářskou projekci a určitě se na film vypravte, protože zato stojí. Na pátém sledovaném místě je dvojka Aut (185,1 tisíc) s 25,5 milionů korun. Viditelný svět se do první pětky nedostal, ale pokud ho hrají ve vašem okolí, neváhejte a přitom si můžete pustit náš rozhovor s hlavní hvězdou filmu Ivanem Trojanem.

Kapitán Amerika (2011)

Podívejme se po delší době na jaké filmy se chodilo o víkendu ve zbytku světa, tedy kromě námi sledované České republiky a Severní Ameriky. Na prvním místě jsou naprosto nezaslouženě modří Šmoulové s 35,2 miliony dolarů. Na dvojce je inteligentní blockbuster Zrození Planety opic se solidními 29,6 miliony dolarů. Třetí místo obsadila filmová adaptace populárního britského sitcomu The Inbetweeners s ohromnými 21,5 miliony dolarů! Další je Harry Potter s 14,9 miliony dolarů a pětici hitů uzavírá Kapitán Amerika, jehož 11,4 milionů dolarů k již stávající sumě film posouvají do černých čísel.

Šarlatové písmeno jako základ komedie?

Americká kina nepatří žádnému blockbusteru, ale malému snímku Proti pravidlům, kde exceluje Emma Stone (info zde). Tržby 71,4 milionů dolarů svědčí o tom, že se nám zrodila bez přehánění nová hvězda formátu Sandry Bullock nebo Julie Roberts. Na dvojce je Zrození Planety opic s fantastickými 133,6 miliony dolarů, které svědčí o tom, že je film megahitem. Na trojce se nepodařilo navázat na předchozí úspěchy Robertu Rodriguezovi (Sin City) jehož čtvrtý díl Spy Kids nezaujal diváky ani přes avizované 4D, kdy se v sálech pouštěla vůně. Tržby 11,7 milionů dolarů jsou mírným zklamáním, přesto se film bez problémů zaplatí. Problémově se jeví i Barbar Conan na čtvrtém místě jehož tržby 10 milionů jsou daleko za očekáváním. Troufám si však tvrdit, že v Evropě se mu bude dařit podstatně víc. Pětici hitů uzavírají Šmoulové s tržbami 117,6 milionů dolarů. Modrá armáda se vrátí do kin v roce 2013.

Související články:
Rozhovor s Ivanem Trojanem
Exkluzivní rozhovor s Johnem Ottmanem
Festivalové blogy z MFF Karlovy Vary
Rezervujte si vstupenky na 2. ročník Edgar Wallace Mystery Festival
Navštivte své oblíbené dokumentaristy u nich doma!
Blíží se festival v Benátkách
Neznámý vychází na DVD a Blu Ray
Super 8 bude konečně v českých kinech
Tragikomedie Romana Polanskiho Carnage má první trailer
Zrestaurovaný Taxikář jde do české kinodistribuce
Jméno růže vychází na BluRay

Přidat komentář

TOPlist