Jméno růže vychází na BluRay

Nejzdařilejší literární adaptace na filmovém plátně

Distribuční společnost MagicBox se rozhodla zaplnit díru na trhu po poptávce na kvalitní historické snímky. Konečně se tak u nás objeví na BluRay vynikající snímek francouzského klasika Jeana Jacquese Annauda Jméno růže.

Der Name der Rose, SRN/ Francie /Itálie 1986, režie: Jean Jacques Annaud, scénář: Andrew Birkin, Gerard Brach, Howard Franklin, Alain Godard podle stejnojmenného románu Umberta Eca, kamera: Tonino Delli Colli, hudba: James Horner, střih: Jane Seitz, hrají: Sean Connery, Christian Slater, Michael Lonsdale, F. Murray Abraham, Ron Perlman

1327. William z Baskervillu (Sean Connery) přijíždí s mladým mnichem Adsem z Melku (Christian Slater) do benediktýnského kláštera, kde se odehrávají děsivé věci. Mniši tam umírají za podivných snad až ďábelských okolností a v okolí kláštera se pohybují kacíři. Než přijede inkvizitor Bernard Guy (F. Murray Abraham) bude třeba věc pořádně vyšetřit a zjistit, jak to ve skutečnosti vypadá s nadpřirozenem, než se celá věc vymkne kontrole.

Vynikající snímek Jméno růže, o kterém si budete moci přečíst i v připravované knize Slavná světová filmová klasika Ondřeje Slaniny nabízí skutečně špičkovou zábavu na úrovni.

Zde vezměte zavděk informací o obsazení hlavní role filmu, které vytahujeme právě z této knihy.

Obsazení snímku se neobešlo bez emocí, přestože Bernd Eichinger z pozice hlavního producenta řekl, že pro film není klíčové zda v něm budou hrát hvězdy nebo úplní nováčci. Pro hlavní roli Williama z Baskervillu byla oslovena celá řada hvězd, z nichž nejblíže k obsazení měl Robert De Niro, ale nakonec ho filmaři odmítli, když se začal snažit zasahovat do scénáře. Eichinger chtěl obsadit Seana Conneryho, protože věděl, že roli bez problémů zahraje. Jeho kariéra se však v té době pohybovala až na úplném dně. Conneryho agent Mike Owitz byl velmi přesvědčivý, když režisérovi 2 měsíce intenzivně telefonoval:,,Chtěl bych vám připomenout, že pan Connery by chtěl velmi rád hrát v tomto filmu. Chtěl bych vám připomenout, že Sean Connery je mimořádný herec.“ Annaud objížděl všechna evropská divadla a nakonec svolil, že se s Connerym sejde v mnichovské kanceláři. Connery vešel dovnitř, sedl si do křesla a vzal si do ruky scénář. Podíval se do očí režisérovi a řekl:,,Nech mě něco přečíst, chlapče.“ Annaud byl z herce, kterého měl zažitého jen jako Bonda, u vytržení. Najednou slyšel hlas, který mu zněl 2 roky v hlavě, když si film představoval. Seběhl schody za producentem Eichingerem a řekl, že mají Baskervilla!

Jméno růže je snímkem, který by neměl chybět ve filmotéce každého milovníka kvalitních historických snímků a Realfilm ho vřele doporučuje ke shlédnutí.

Bonusy:
• Dokument o natáčení: Opatství zločinu: Jméno růže Umberta Eca
• Komentář režiséra Jean-Jacquese Annauda
• Jean-Jacques Annaud: S kamerou na cestách
• Filmová upoutávka
Zvuková verze/formát: anglicky DTS- HD MA 5.1, polsky 2.0 Voiceover, francouzsky (Paříž) 2.0, kastilsky 1.0, česky 2.0, maďarsky 2.0, italsky 2.0

Obrazový formát: 16:9

Titulky: anglicky pro neslyšící, česky, dánsky, finsky, francouzsky (Paříž), holandsky, italské pro neslyšící, japonsky, maďarsky, norsky, polsky, portugalsky, portugalsky (Brazílie), španělsky, španělsky latinská Amerika, švédsky

Přidat komentář

TOPlist