Zahajuje filmový svátek v Benátkách!

Dannyho parťáci (2001)

Dnes v 19 hodin zahajuje na pozvánky největší filmová událost konce léta MFF v Benátkách. A program je skutečně mimořádný, navíc s účastí českého zástupce Aloise Nebela.

O oficiální soutěži jsme vás již informovali v tomto článku, ale jaké budou hvězdné okamžiky festivalu? Vězte tedy, že moderátorkou slavnostního zahájení bude italská diva z kolébky renesance Florencie Vittoria Puccini. Inteligentní krasavice (ročník 1981) není jen herečka, ale studuje právnickou fakultu, takže nic nenechává náhodě. Mimochodem Vittoria Puccini bude moderovat i slavnostní zakončení s předáváním lvů a dalších ocenění, které připadá na 10. září. Mimochodem šéfovi festivalu Marco Müllerovi ve výběru hlavního moderátora pomáhalo i internetové hlasování.

Ve 22 hodin zahájí festival první projekcí a tou nebude nic menšího, než další režijní kus multitalentového George Clooneyho The Ides of March (info s trailerem zde), který je tradičním hostem festivalu. Už slyšíte, jak padá hvězdný prach? Možná je finanční krize, ale v Benátkách to bude rozhodně žít, milí filmoví přátelé. Mimochodem, vstupenky jsou stále k mání!

Kromě hlavní soutěže se můžete těšit na sekci Horizonty 1960-1978, která mapuje italskou experimentální scénu a zkrátka nepřijdou ani filmy vybírané kritikou a pochopitelně snímky uznávaných režisérů, které poběží mimo soutěž. Tam uvidíte novinku slavné Chantal Akerman La Folie Almayer nebo kanadsko-irský film Mary Harron (Americké psycho) The Moth Diaries, kde ze známých tváří uvidíte třeba Scotta Speedmana, jehož tvář si možná vybavíte z děsivého horroru Oni (Strangers) nebo série Underworld.

Alois Nebel

Každopádně přátelé, těšte se 4. září od půlnoci v Sala Grande na film Alois Nebel (info zde a zde) Tomáše Luňáka! Realfilm upřímně gratuluje! O festivalu budeme nadále informovat.

Přidat komentář

TOPlist