Industry – týden od 10. října 2011

Industry – týden od 17.7.2010

Realfilm řeší velkou technickou i personální závadu, vydáváme svou první filmovou publikaci, doma vládnou Muži v naději, v Americe boxující roboti a nový Robocop dostal velmi zajímavého režiséra!

Milí čtenáři, nepíše se mi to snadno, ale díky technické i personální závadě na Realfilmu se o týden odkládá zveřejnění rozhovoru s kameramanem Peterem Zeitlingerem. Ačkoliv Dan Adam nezodpovědně rozhovor avizoval na minulou neděli a včas ho nedokončil, bude rozhovor zveřejněn v náhradním termínu tuto neděli Ondrou Slaninou.

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Kniha Ondřeje Slaniny Slavná světová filmová klasika je již v tiskárně a zahajuje se předprodej. Kniha bude k mání za 300 korun a obsahuje celou stovku rozšířených recenzí na opravdu zajímavé tituly. Rozhovor s autorem si můžete přečíst zde a upoutávku vytvořenou jako parodii na teleshopping si můžete přehrát na tomto odkazu. Knihu objednávejte na emailu: klasika@realfilm.cz.

Elitní zabijáci (2011)

Zlatou medaili v návštěvnosti českých kin obdržel podle Unie filmových distributorů tuzemský velehit Muži v naději (635,5 tisíc diváků). Film má na kontě neuvěřitelných 79,8 milionů korun! Na druhém místě jsou Šmoulové (389,3 tisíc diváků), jejichž velkolepý comeback vynesl dosud 54,3 milionů korun. Druhý dech chytila Saxana (102,9 tisíc diváků) a oproti minulému týdnu opravdu boduje. Tržby jsou zatím 11,8 milionů korun a namířeno je pochopitelně ještě výš. Na čtvrté pozici je rotoskopický Alois Nebel (35,5 tisíc diváků) a podle kolegů v regionech je jasné, že i mimo Prahu jsou kina vyprodaná. My film již delší dobu sledujeme, takže si můžete přečíst řadu informací již v těchto předešlých článcích. Povšimněte si prosím, že v první pětce jsou hned 3 české tituly, to je skutečně evropský unikát! Pětici hitů uzavírají Elitní zabijáci (7,2 tisíc diváků) s kulatým 1 milionem korun.

První teaser trailer k novince Hugh Jackmana

V amerických kinech je na prvním místě boxerské drama s roboty Real Steel (info s trailerem zde). Hugh Jackman opět potvrzuje svou starpower s velmi silnými 27,3 miliony dolarů! Na druhém místě je The Ides of March (info zde) s tržbami 10,5 milionů dolarů, který nevybočuje z klasických podzimních standardů George Clooneyho. Vysokou třetí pozici obsadil nečekaný hit Dolphin Tale s tržbami 49,2 milionu dolarů. Brad Pitt jako trenér diváky stále láká a jeho drama Moneyball (info zde) vydělalo milých 49,2 milionů dolarů. Pětici hitů uzavírá komedie o rakovině 50/50 (info zde), která je již teď vzhledem k nákladům komerčním hitem!

Paul Verhoeven - filmografie

Nové verze Robocopa se ujme režisér José Padilha, tvůrce ultradrsné Elitní jednotky. Před nedávnem, také dementoval zprávu o obsazení Michaela Fassbendera:,,Byl jsem zrovna v Holandsku a jelikož Verhoeven je původem Holanďan, ptali se mě, koho bych obsadil do hlavní role. A já odpověděl, že je teď v Americe spousta dobrých herců jako Michael Fassbender nebo Chris Pine a web udělal své.“ Jedna věc je jistá, film nevznikne podle již napsaného scénáře Darrena Arronofskyho a dosud není zřejmé, ani kdo se zhostí hlavní role.

U příštích zpráv z filmového byznysu na viděnou!

EXKLUZIVNĚ – Natočili jsme rozhovor s kameramanem Peterem Zeitlingerem
Avengers od Marvelu mají první trailer
Havlovo Odcházení míří na DVD
Na MFF Jihlava budou k vidění i nejzajímavější dokumenty domácích tvůrců
Liam Neeson opět bojuje o přežití ve filmu The Grey
Dobový thriller The Raven má první trailer
Ben Hur vychází ve špičkové kvalitě na Blu-ray ve sběratelské edici

Vyhlášení soutěže s filmem Drive
3D dokument Wernera Herzoga bude i v české distribuci!
Exkluzivní rozhovor s Johnem Ottmanem
Festivalové blogy z MFF Karlovy Vary
Rozhovor s Ivanem Trojanem

Karl Markovics na DAS FILMFEST představí svůj režisérský debut kandidující na Oscara
V kinech bude již brzy vyučovat lásku Moje krásná učitelka
Filmové lahůdky, norské speciality, přednášky o cestování, to vše nabízí říjnový Norfest
Jak se točil film Drive

Zajímavé úvodní titulky podle redakce Realfilmu

1 komentář

  1. Roman Potoczný napsal:

    Jako kolega z mimopražského města bohužel nemohu potvrdit, že by Nebel byl vyprodán … V Ostravě divácky propadl, já byl na něj a bylo nás v sále tak 20 a myslím, že to o moc lepší nebylo ani v jiných dnech … Myslím, že diváci opět nepochopili: a) jaká to může být pecka, přestože je to kreslený (rotoskopický) film, b) že to může být pecka, ačkoliv je to český film a není to komedie … Myslím, že Nebel prodlužuje výbornou tradici českých kriminálních filmů let šedesátých a je škoda, že je mu věnovaná tak malá pozornost …

Přidat komentář

TOPlist