Industry – týden od 17. října

Industry – týden od 17.7.2010

V kinech se hraje Das FilmFest, nejúspěšnější domácí premiérou minulého týdne se stal Johnny English, v Americe jsou stále posedlí boxujícími roboty Real Steel, Dark Knight Rises má propracovanou PR kampaň a již zítra se na vás těšíme v Horrorové hájovně!

V kinech právě probíhá tradiční festival německy mluvících filmů Das FilmFest, o kterém si můžete přečíst v samostatném článku zde.

Premiéry tohoto týdne si můžete připomenout v tradičních pondělních upoutávkách, kde jsme již psali o všem, co je tento týden k vidění. A je toho dost – Nákaza, Paranormal Activity 3, Osamělost prvočísel, Dům a Tři mušketýři.

Pokud se vám chce, je ještě posledních pár míst na Horrorovou hájovnu, kde se budete moci setkat s Markem Dobešem a Danem Krutským a nechat se od nás uprostřed lesa příjemně děsit. Více zde.

EXKLUZIVNÍ rozhovor s Peterem Zeitlingerem play on YouTube

Musíme se také pochlubit, že jsme byli pochváleni od Petera Zeitlingera za náš rozhovor, což nás opravdu těší a velmi děkujeme za Vaše kladné ohlasy, které nám posíláte prostřednictvím emailů. Děkujeme za ně a vynasnažíme se Vás informovat a bavit i nadále, co možná nejlépe.

Muži v naději (2011)

Nejoblíbenějším titulem uplynulého víkendu byla komedie Johnny English se vrací. Mezinárodní megahit s Rowanem Atkinsonem (27,1 tisíc diváků) nalákal diváky za solidních 3,4 milionů korun. Bontonfilm tak má po delší absenci konečně pořádný hit. Dvojka patří Mužům v naději, které ovšem hojně navštěvují hlavně ženy (674,3 tisíc diváků). Inu, MacháčekPolívkou se našim dámám evidentně líbí a tržby 84,6 milionů jsou skutečně spektakulární. Třetí místo patří hodně překvapivému megahitu Šmoulové (403 tisíc diváků) s tržbami 56,1 milionů korun. Příjemným překvapením je návštěvnost filmu Alois Nebel (komentáře ve V.I.P. výhledu), která potvrzuje známé hollywoodské pravidlo, že dobrá píseň prodává film! Ostatně Muži v naději by mohli vyprávět. Nebel (48,9 tisíc diváků) sice nedosahuje stále úrovně megahitu, ale jeho návštěvnost je silně nad očekáváním. Totéž se dá říct i o nové Saxaně, která chytila druhý dech (112,6 tisíc diváků). Pohádková komedie má tržby 12,9 milionů korun a pohádková sezóna ještě ani nezačala.

První teaser trailer k novince Hugh Jackmana

Hugh Jackman se s roboty v Real Steel (info s trailerem zde) probojoval k zlaté medaili a celkovým tržbám 51,8 milionů dolarů. Na dvojce je remake v Americe kultovního muzikálu Footloose, který kritici upřímně nenávidí a diváci se s kladným hodnocením také zrovna nečastují. Film natočil jinak spolehlivý Craig Brewer (Peklo v řetězech, Hustle and Flow), který se po temných látkách pustil do něčeho světlejšího a pozitivnějšího. Film je o městském klukovi, který se přestěhuje do malého města, kde je zakázaný rock and roll a svou energií strhne celé město k tomuto svižnému tanci. Tržby 15,6 milionů dolarů však pro 30 milionovou produkci vypadají velmi dobře. Na trojce je již třetí velká adaptace klasické povídky The Thing. Tržby 8,5 milionů dolarů však svědčí o pouze průměrném očekávání. Každopádně film u nás uvidíme v kinech již v prosinci. Na čtyřce je drama George Clooneyho The Ides of March (info zde) s tržbami 21,8 milionu dolarů. Vypadá to, že publikum Clooneyho vidí mnohem raději jako sviňáckého politika než zabijáka. Na pětce je překvapivý hit Dolphin Tale, který se drží na špici již drahnou dobu. Tržby 58,6 milionů dolarů film s Morganem Freemanem dávno posunuly do černých čísel.

Tom Cruise a Jeremy Renner v první upoutávce na čtvrtou nesplnitelnou misi

Co bude největší trhák ve 3D do konce letošního roku? Manažeři v tom mají jasno, čtvrté pokračování Mission Impossible (info zde) od konkurenčního Paramountu. A jelikož příští léto bude opravdu natřískané megahity je na čase kout železo dokud je žhavé. Christopher Nolan natáčí akční scény třetího Batmana (info zde) na Wall Street a PR oddělení u Warnerů se dohodlo s kiny IMAX, že před každou projekcí nového akčňáku Mission ImpossibleTomem Cruisem poběží 6 minutové promo na Dark Knight Rises, kde diváci uvidí o čem film skutečně bude. Vyvrátí se tak internetové fámy a hlavně se pořádně nažhaví publikum, že?

U příštích zpráv z filmového byznysu na viděnou!

EXKLUZIVNÍ rozhovor s Peterem Zeitlingerem
Realfilm vás zve do lesa na Horrorovou hájenku
Na DVD vychází kolekce bratrů Coenů

EXKLUZIVNĚ – Natočili jsme rozhovor s kameramanem Peterem Zeitlingerem
Na MFF Jihlava budou k vidění i nejzajímavější dokumenty domácích tvůrců
3D dokument Wernera Herzoga bude i v české distribuci!
Exkluzivní rozhovor s Johnem Ottmanem

Rozhovor s Ivanem Trojanem
V kinech bude již brzy vyučovat lásku Moje krásná učitelka

Přidat komentář

TOPlist