Trojka Fimfára vychází na BluRay a DVD

Jak se natáčelo Fimfárum do třetice všeho dobrého

Jak už víte z našich stránek, pak tvůrci nového Fimfára brilantně překonali řadu technologických výzev a zdatně pokračují i při vydávání nosičů. Famfárum tak bude prvním animovaným BluRay diskem českého filmu v naší distribuci.

ČR 2011, režie: Kristina Dufková, Vlasta Pospíšilová, David Súkup, scénář: Jiří Kubíček, Martin Vandas, výtvarno: Denisa Grimmová Abrhámová, Petr Poš a Patricie Ortiz Martinéz, animátoři: David Filcík, Alfons Mensdorff-Pouilly, Pavel Pachta, Lenka Křížová, David Súkup, hudba: Karel Holas (Čechomor), Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák, Vladimír Merta, kamera: Hubert Hesoun, Zdeněk Pospíšil,hrají: Jan Werich, Jiří Macháček, Miroslav Krobot

délka: 75 minut, BluRay – 599 Kč, DVD – 299 Kč a kolekce všech tří Fimfár na DVD – 499 Kč, v prodeji od 19. října, více info v rubrice Technika a film zde

V pohádce Jak obři na Šumavě vyhynuli se štáb filmového týdeníku vypraví do šumavských hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři, hrající pradávnou hru „na většího“. V pohádce O kloboučku s pérkem sojčím má Král tři syny, zavolá si ale pouze dva, neboť syna Honzu nikdo nebere vážně. Vysoko v horách si zapomněl klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo.

Cesty do hor jsou však složité a je otázkou, zda dojede Rychlomilův Bugasseratti nebo Bull-Bagr Speciál královského syna Siloslava. Nebo že by přeci jen moped třetího Honzy? A může se královský syn stát absolutním mistrem světa všech závodů a všech kategorií? Nejdelší pohádka Rozum a Štěstířeší kardinální otázku, zda se dá žít bez Rozumu nebo bez Štěstí. Když pak spolu pan Rozum a pánisko Štěstí uzavřou sázku, rozhodnutí o jejich nepostradatelnosti má potvrdit hloupý pasák prasat Luděk.

Recenze Ondry Slaniny zde.

Tvůrci filmu ani distributor neberou vydání filmu na lehkou váhu, a tak zveřejňujeme i informačně vyčerpávající tiskovou zprávu, která je podle našeho názoru zásadní pro potenciální koupi. Redakce dodává, že tvůrci posledního Fimfára jsou opravdu dobří a film rozhodně doporučuje ke zhlédnutí.

„Snažili jsme se disky vybavit co možná nejopulentnější výbavou, takže vedle tradičního filmu o filmu a všech upoutávek včetně speciálně vyráběného teaseru jsou na disku také série výtvarných návrhů všech tří výtvarníků – Petra Poše, Denisy Grimmové Abrhámové i Patricie Ortiz Martínez, aby si divák mohl udělat představu o tom, jak se předlohy blíží finální podobě loutek. Nechybí ani ukázky technických scénářů, opět odkrývající tajemství vzniku filmu v jeho důkladné přípravě a v případě Rozumu a Štěstí jsme přidali i pracovní animatik, který si vytvořil David Súkup. Pozornějším divákům se tak prozradí, jak se pracuje s původní zvukovou stopou Jana Wericha i to, jak některé scény byly v průběhu realizace zjednodušeny, sloučeny nebo vynechány, aniž by to přitom divák mohl jakkoliv zaznamenat na výsledné podobě díla. Nechybí ani videoklip k průvodní písničce této pohádky od Jaroslava Uhlíře a Zdeňka SvěrákaNěmá panna“.“, říká producent filmu Martin Vandas.

„Největší radost pak mám z toho, že se náš distributor dohodl se Zemí pohádek a podařilo se vytvořit vynikající trojdiskovou sérii, takže fanoušci Fimfára si mohou pořídit kompletní sérii všech tří filmů pohromadě a vidět i to, jak se celý projekt vyvíjel a proměňoval v čase. Koneckonců Fimfárum prochází českými kiny takřka deset let a to nepočítáme jeho krátkometrážní pohádky z konce let 80tých,“ shrnuje Martin Vandas.

„Jsme zvědaví, jak si povede blurayová verze ve vynikajícím rozlišení a s variantou stereoskopického obrazu, který byl u třetího Fimfára naprostou novinkou, tento disk vyjma 3D verze obsahuje i 2D verzi filmu, kterou lze přehrát na standardním Blu-ray ™ přehrávači. Prodejní cena Blu-ray bude 599,-Kč, DVD 299,- Kč a Kolekce Fimfárum 1.-3.díl bude za 499,- Kč„ uvedl zástupce Magic Boxu.

Distributorem je společnost Magic Box a DVD a Blu-ray najdete např. v síti Electro World, TESCO, Bontonland, MAKRO, DATART, Neoluxor, v e-shopech a v mnoha dalších kamenných obchodech.

Přidat komentář

TOPlist