Editorial o Vendetě, Slavné filmové klasice a Nevěstinci

Vendeta (2011)

Milí čtenáři, je možná na čase seznámit Vás s dalšími plány magazínu Realfilm a především s další drobnou rekapitulací činnosti posledních týdnů.

Naše redakce pilně pracuje na svých úkolech a musím říct, že poslední týdny jsou opravdu mimořádně hektické. Kolega Dan Adam během práce na grafické podobě našeho magazínu, která je nevděčná v tom, že se uvádí vlastně jenom v informacích v kontaktech, piluje podobu Realfilmu. Všechny fotografie a práci s tím spojenou, včetně bannerů má na starosti on a nutno podotknout, že to dělá opravdu výborně a jeho cit pro pečlivý výběr záběrů spojený s jeho sensitivní a zároveň perfekcionistickou duší si zaslouží jednoznačně slova chvály. Jsem také rád, že se výborně rozjela spolupráce s našimi kolegy a přáteli Romanem Potoczným a Davidem Hechtem, jež dlouhodobě píší do V.I.P. výhledu či samostatné recenze. Romanův profil Hanse Zimmera se podle ohlasů skutečně podařil a už se těšíme na Ennia Morriconeho.

My jsme v uplynulých dnech navštívili řadu akcí, které inzerujeme a pochopitelně chodíme na projekce filmů, které si myslíme, že budou stát zato. Takto jsme viděli již avizovanou Vendetu a také francouzský snímek Nevěstinec, jež se ucházel o Zlatou palmu v Cannes. Pokud dopadne vše jak má, tak s režisérem posledně jmenovaného snímku Bertrandem Bonellem natočíme další videorozhovor. Budete tak mít možnost dozvědět se, jaké to je být na nejprestižnějším filmovém klání světa a dlužno dodat, že jeho režie je skutečně paar excellence.

Již tuto středu vyhlásíme soutěž o lístky na film Vendeta, který vstupuje ve čtvrtek do kin. My jsme kolem tohoto snímku rozvířili diskusi ohledně férovosti hodnocení filmů před premiérou na csfd a pečlivě mapujeme názory, které se dozvídáme. Zjistili jsme, že řadu kolegů tato skutečnost opravdu pálí, i když to pochopitelně nechtějí psát na web a budeme v této věci nadále aktivní.

Slavná světová filmová klasika již v prodeji

Jinak jste zřejmě již zaregistrovali, že je v prodeji kniha Slavná světová filmová klasika, na které se podílela skutečně spousta lidí. Ačkoliv to není uvedeno v tiráži, ale pouze v poděkování, tak znovu musím poděkovat kolegovi Danielu Adamovi za pečlivý výběr fotografií, Alžbětě Coufalové za grafický design obálky, grafickému studiu Franklin za profesionální sazbu a velmi pěkný design a tiskárně SWL za hladký průběh celého tisku. Jediné nedorozumění, které nastalo se týká čísla ISBN, které je podle platných směrnic pro nakladatele uvedeno v čárovém kódu publikace jako poslední údaj v knize. V tiráži je uvedeno ISBN číslo nakladatele, které je stejné jako číslo knihy akorát, že se za něj dopisují vždy další dvě čísla. Takže kvůli citacím ISBN knihy je v čárovém kódu! Pro úplnost je 978-80-904975-0-4.

Kniha se zatím prodává velice slušně a děkujeme i za ohlasy, co nám píšete do redakce. Jako autor jsem mimořádně potěšený zájmem knihoven, kde tato publikace své místo rozhodně má. Pokud jí chcete mít i u sebe doma nebo byste jí chtěli potěšit své blízké pod stromeček, tak jsme pro Vás připravili další prodejní místa, kde si jí můžete zakoupit. Zřejmě nejjednodušší způsob je si jí objednat na dobírku nebo na fakturu na emailu klasika@realfilm.cz. Dále je k mání na těchto prodejních místech:

Praha
Dlouhá 37, Praha 1 – Antik v Dlouhé (Po – Pá 10-19, So 11 – 18, Ne 12-18), vedle pasáže Divadla v Dlouhé
Újezd 37, Praha 1 – Antique Újezd (Po-Pá 10-18), naproti Tyršovu domu
Heřmanova 27, Praha 7 – Bar Bárka, vedle Veletržního paláce

Říčany
Rýdlova 271/14, Muzeum Říčany (Po-Čt 14-18, SO a NE 13-18)

Tabák Helena Kulišťáková, Černokostelecká 245 (PO-PÁ 5 – 17, SO 5-11) kamenná trafika naproti Lahůdkám a jídelně

zámek Stránov
Jizerní Vtelno u Mladé Boleslavi, (ÚT-PÁ 10-16, SO a NE 10-17)

Internet
klasika@realfilm.cz – objednávky na dobírku nebo na fakturu (poštovné jedné knihy 37 Kč)

Zůstaňte s námi a pokud se Vám naše činnost líbí, tak si kupte knihu a choďte pravidelně na náš portál. Jinak tento týden se také dočkáte avizovaného videa z křtu s krásným proslovem Ing. Mirka Veselýho, střihače pořadu Na plovárně s Markem Ebenem.

Užijte podzimu a radujte se z každého nového dne

Váš

Ondřej Slanina

Přidat komentář

TOPlist