Industry – týden od 14. listopadu 2011

Industry – týden od 17.7.2010

Éra prodloužených víkendů a všelijakých státních svátků po celém světě pochopitelně příjemně zvyšují tržby, z toho bude jistě čerpat i dnes uváděná pohádka Micimutr debutujícího Víta Karase. Podívejme se na tržby a aktuality z filmového byznysu.

Kniha Realfilmu Slavná světová filmová klasika

Slavná světová filmová klasika již v prodeji

Naše kniha Slavná světová filmová klasika autora Ondřeje Slaniny je již přes týden k mání a jsme velmi rádi, že se jí daří. Knihy jsou nyní k mání také již v řadě knihoven po celé republice, takže jsem rád, že se myšlenka filmové osvěty úspěšně naplňuje. Jsme také rádi, za pozitivní ohlasy, které chodí do redakce. Objednávejte si knihu za 300 korun na emailu klasika@realfilm.cz – poštovné pro jednu knihu je 37 korun. Každým dnem přibývají nová prodejní místa a ta stávající jsou – Praha 1 – Dlouhá 37 (Antik v Dlouhé), Újezd 37 (Antique Újezd), Praha 7 – Heřmanova 27 (Bar Bárka), Říčany – Rýdlova 271/14(Muzeum Říčany) a zámek Stránov u Mladé Boleslavi – Jizerní Vtelno.

Vyměřený čas (2011)

České hity podle Unie filmových distributorů

Tento týden jsme se sešli nad mým scénářem s relativně novou známou Klárou, jež byla jednoznačně nadšená z nového filmu Alice Nellis Perfect Days – I ženy mají své dny. A evidentně nebyla sama, protože podle Unie filmových distributorů je snímek regulérním hitem. Film dosud vidělo 92,7 tisíc diváků a vydělal 11,4 milionu korun. Mimochodem značné úspěchy slaví na Slovensku! Na dvojce je Tintin (info zde63,5 tisíc diváků) Stevena Spielberga a Petera Jacksona. Tržby jsou 9,5 milionů korun. Třetí místo má novinka Ocelová pěst (info zde – 14,5 tisíc diváků) s 1,9 milionu korun. Prý je to dobrý film, tak uvidíme, zda si k němu ještě najdou cestu diváci. Na čtyřce je tuzemský mega giga ultra hit Muži v naději (755,8 tisíc diváků) s tržbami fantastických 95 milionů korun! Na pětce je solidní sci-fi Vyměřený čas, které ale nakonec není tak nadšeně přijímáno, jak jsem doufal (23,3 tisíc diváků). Tržby něco málo přes 3 miliony korun jsou ale na intelektuální sci-fi slušný počin.

Několik vět o Tarsemu Singhovi

Největší víkendové hity v USA

V amerických kinech je největší úspěch Válka bohů Tarsema Singhe. Našlo si ho diváků za 32,2 milionu dolarů a podobnou částku přinesl ze zbytku světa. Vzhledem k tomu, že film má rozpočet 75 milionů bude již příští týden v černých číslech. To je velký úspěch pro Relativity, které tak budou mít po Všemocném další megahit. Na dvojce je prý příšerná komedie Jack a Jill Adamem Sandlerem. 25 milionů dolarů je na Sandlera docela málo. Na trojce je Kocour v botách (info zde) s velmi slušnými 108,1 miliony dolarů. Mistrovský plán (info zde) klesl na čtvrtou pozici a dosud jen v amerických kinech vydělal 43,5 milionu dolarů. Značné tržby však díky celosvětové popularitě Bena Stillera, Eddie Murphyho a Alana Aldy přijdou ze zbytku světa. Pátou příčku má premiéra filmu Clinta Eastwooda J. Edgar (info zde), který na celkem nízký počet kin vydělal 11,4 milionu dolarů a hodnocení diváků i kritiků je famózní. Už se v redakci nemůžeme dočkat až ho uvidíme a Vy?

Steven Spielberg

Hollywood chce zfilmovat život Mojžíše

Po fenomenálním úspěchu Války bohů se v Hollywoodu opět dostávají do módy spektakulární velkofilmy. Společnost Warner Bros by ráda na plátno převedla velkofilm o životě Mojžíše a kdo by měl režírovat? V pondělí vypustil Twitch informaci, že se jednání o režii filmu Gods and Kings zúčastnil Steven Spielberg.

Sněhurka bude v kinech hned dvakrát

Jestliže jsme před týdnem v souvislosti s Tarsemem Singhem psali o pohádce Mirror Mirror, poněkud problematická adaptace Snow White and the Huntsman s Charlize Theron (Cesta, Zrůda) a Chrisem Hemsworthem (Thor) získává první marketingové obrysy. Kolega Dan Adam mi prozradil, že trailer viděl už dvacetkrát, takže se na něj podívejte i Vy. A to tady. Zajímavé, co říkáte?

Za týden u industry na viděnou!

Kniha Realfilmu o filmové klasice jde zítra do oficiálního prodeje
Již příští týden půjde do kin český thriller Vendeta a otevíráme diskusi
Tenhle kocourek mlíčko moc nemusí
Restaurovaný legendární Občan Kane na DVD
Vyhlášení soutěže s filmem Jeskyně zapomenutých snů

Sunset Blvd. konečně vychází na DVD
Novinky z magazínu Realfilm.cz
Trojka Fimfára vychází na BluRay a DVD
EXKLUZIVNÍ rozhovor s Peterem Zeitlingerem
EXKLUZIVNĚ – Natočili jsme rozhovor s kameramanem Peterem Zeitlingerem


Exkluzivní rozhovor s Johnem Ottmanem

Rozhovor s Ivanem Trojanem

Přidat komentář

TOPlist