Industry – týden od 12. prosince 2011

Industry – týden od 17.7.2010

Slavná světová filmová klasika je už v desítkách veřejných knihoven a téměř ve dvou stovkách domácích, ve Zlíně se budou konečně hodnotit marketingové kampaně domácích celovečerních i studentských filmů, podíváme se opět na tržby u nás i v Americe a dojde i na Diktátora od tvůrců Borata.

Slavná světová filmová klasika již v prodeji

Čtvrteční zprávy z filmového byznysu by neměly vynechat ani knihu Realfilmu Slavná světová filmová klasika napsanou Ondřejem Slaninou. Od 1. listopadu, kdy je kniha od křtu oficiálně v prodeji a naší vlastní distribuci, protože jsme to riskli jiným způsobem prodeje než u našich ,,neuvěřitelných“ celostátních distributorů a jejich královských provizích, již odešlo z našeho skladu přes 200 výtisků. Je to pro nás opravdu milá zpráva, zvláště kvůli tomu, že nám získané finance umožní pokrýt naše vlastní náklady a dále rozvíjet Realfilm a připravovat další naše projekty spojené s filmem. Spustili jsme vlastní webovou stránku pro prodej knihy, kde naleznete i řadu věcí, co se na Realfilm nevešly i článek, kde se průběžně aktualizují neustále přibývající místa v kamenných obchodech. Kniha stojí 300 korun a objednávejte jí na klasika@realfilm.cz, prodáváme i na fakturu.

Tom Cruise a Jeremy Renner v první upoutávce na čtvrtou nesplnitelnou misi

Tento týden je hned několik filmových premiér a vy si je připomeňte v pondělních trailerech, kde se dočtete o každém filmu základní informace. V redakci jsme nicméně už viděli Poupata, které mají aktuální recenzi a prošvihli jsme v pondělní Mission Impossible, na které se podílel jako koordinátor davových scén i kolega Daniel Adam. Pokusím se ho přesvědčit, aby nám na Realfilm napsal i nějaké své zkušenosti s touto monstrprodukcí.

Ve Zlíně spustili projekt Duhová kulička, který bude hodnotit úroveň a především nápady marketingových kampaní domácích celovečerních i hraných filmů. Více v přiložené tiskové zprávě v celém znění zde.

Kocour v botách (2011)

V České republice se podle Unie filmových distributorů nejvíce chodí na Kocoura v botách (84,1 tisíc diváků), na kterém se vybralo již 12 milionů korun. Hranaři zřejmě očekávali vyšší návštěvnost (zatím 31,9 tisíc diváků), ale 4, 2 milionu korun není vzhledem k adventnímu času až tak špatné. Trojku má megahit ze série Stmívání (282,6 tisíc diváků) s tržbami 34,7 miliony korun. Na čtvrtém místě je film Velká vánoční jízda o tom, jak dětem rozdává dárky Santa Claus. Necelých 8 tisíc diváků a tržby 1,2 milionu korun nejsou o premiérovém víkendu žádná hitparáda. Nikterak skvěle nedopadl ani Šťastný Nový rok, jehož vysoké náklady a hvězdné obsazení na diváky zjevně neplatí. U nás se šlo přesto přesvědčit 9,2 tisíc diváků, kteří na vstupném nechali 1,1 milionu korun.

Zatímco u nás Šťastný Nový rok pětici hitů uzavíral, v USA jí naopak začíná. Tržby 13 milionů dolarů jsou však jednou z největších katastrof filmového průmyslu za posledních několik let. Na dvojce je film The Sitter s enormně zhublým Jonahem Hillem. Tržby byly 9,9 milionů dolarů. Stále je na vrchu i Twilight, které si s tržbami 259,4 milionu dolaru může dovolit opět zvednout honoráře pubescentním oblíbencům. Snad to mládež využije lépe než Lindsay Lohan. Na čtyřce jsou Muppeti, kde ovšem také není příliš důvodu k radosti. Tržby 65,8 milionu dolarů měly být podle analytiků minimálně o pár milionů vyšší. Pětici hitů uzavírá Velká vánoční jízda, který neuspěl ani na americkém trhu. Tržby 33,4 milionů jsou pro Sony velký průšvih.

Borat

Sacha Baron Cohen (Borat) to myslí se svou autorskou kariérou opravdu vážně. Jeho nová komedie o bezcitném diktátorovi, který na setkání OSN zjistí, že ho nahradil číslo 2 s podobnou vizáží (dlouhá kozí bradka ála Usama Bin Ládin). Diktátor tak bude muset prokázat svou identitu a prý dojde i na romanci. Tentokrát by se nemělo příliš improvizovat a dalších rolí se zhostí takové hvězdy jako Megan Fox nebo John C. Reilly. Režíruje opět Larry Charles a trailer, který mě dnes po ránu pobavil přinášíme už teď.

Přehrát trailer

Příští týden u zpráv z filmového byznysu na viděnou!

Související články:
Video ze křtu knihy Slavná světová filmová klasika
Novinka Jasona Reitmana už má trailer
Disneyho John Carter je na světě
Takeši Kitano má nový film Autoreiji
Nová verze Sněhurky bude výpravná fantasy
Život je krásný (1946)
Restaurovaný legendární Občan Kane na DVD

Sunset Blvd. konečně vychází na DVD
Novinky z magazínu Realfilm.cz
Trojka Fimfára vychází na BluRay a DVD
EXKLUZIVNÍ rozhovor s Peterem Zeitlingerem
EXKLUZIVNĚ – Natočili jsme rozhovor s kameramanem Peterem Zeitlingerem

Exkluzivní rozhovor s Johnem Ottmanem

Rozhovor s Ivanem Trojanem

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist