Český film 105% alibi vychází na DVD

Již od dob svého dětství mám zažito, že soboty a neděle patří filmům pro pamětníky, tedy filmům staršího data, které nějakým zázračným způsobem nestačily zestárnout. Na DVD vychází jeden z nejlepších tuzemských kriminálních filmů 105% alibi.

Shodou okolností je tento film zařazen i do dnešního podvečerního průvodce filmem, kde se zabýváme filmy o prosazování spravedlnosti.

Československo 1959, režie: Vladimír Čech, scénář: Miloš Velínský, Karel Cop, kamera: Josef Střecha, hudba: Štěpán Lucký, střih: Antonín Zelenka, hrají: Karel Höger, Josef Bek, Otto Lackovič, Josef Vinklář, Vladimír Menšík, František Vnouček, Eduard Kohout

Premiéra ČR: 20.11. 1959 (výrobce FS Barrandov), DVD distribuce od 17. 1. 2012, Filmexport Home Video, cena: 199 Kč

Kdo z postav tohoto filmu je oním vrahem? Vedoucí hotelu Černá růže Alfréd Batysta (František Vnouček), který se snaží zakrýt manko v podniku, nebo Karel Antoš (Otto Lackovič) a jeho kamarád Jirka Brož (Josef Vinklář), kteří ukradli vyhrávající los? Vrahem však může být i dcera jedné z obětí (Jana Štěpánková), která svou pracovní nepřítomnost omlouvá otcovou nemocí, ale za otcem nepřijela.

I syn paní Majky, který z vkladní knížky obětí vybírá dvanáct tisíc, jím může být. O komplikovanosti případu svědčí i to, že vybraná částka se shoduje s mankem v hotelu, a že manko bylo vlastně číšníka Kiciho (Vladimír Menšík), který měl právě v té době celou částku vrátit. Všechny malé či velké konflikty se zákonem a kdo opravdu vraždil vyšetří dvojice detektivů kapitán Tůma (Karel Höger) a nadporučík Líbal (Josef Bek).

Film byl ve své době absolutním diváckým hitem a dočkal se podobně úspěšných, byť kvalitativně slabších pokračování Kde alibi nestačí (1961)Alibi na vodě (1965).

BONUSY:

Fotografie

Biografie

Filmografie

obraz: 4:3, PAL, region ALL

zvuk: Dolby Digital 2.0

jazyková verze: česká

titulky: české pro neslyšící

typ nosiče: DVD-5, DVD box

Přehrát trailer

Přidat komentář

TOPlist