Nejlepší titulkové sekvence II

V redakci jsme zaznamenali značně pozitivní ohlasy na článek nejlepší titulkové sekvence, a proto jsme si zapisovali zajímavé titulky, které zaujmou originalitou a nebo invenčním nápadem.

První titulková sekvence náleží italskému filmu Božský, který mě opravdu fascinuje. Nikoliv proto, že bych si připadal jako on, ačkoliv už jsem zaslechl řadu poznámek na adresu mého údajného narcismu, byť zejména pochopitelně z řad anonymních uživatelů internetu a dávám je k dobru svým známým. My máme recenzi na film již na Realfilmu napsanou, takže se můžete podívat, pokud film neznáte nebo si chcete jen osvěžit paměť.

Přehrát na YouTube >>

Pokud je někdo ještě větší provokatér než Lars von Trier a pohybuje se v relativně vysokých rozpočtech v mezích světového filmu, pak je to pochopitelně Gaspar Noé. Sekvence pro film Enter the Void svědčí pravděpodobně i o inklinaci k zakázaným látkám.

Přehrát na YouTube >>

Uznávám, že je to silná káva. Takže trochu ubereme:-) Jestli jsme se posledně bavili o Zacku Snyderovi, tak dnes si ho dáme také. Celovečerní celky ještě musí stále pilovat, ale o jeho režisérských kvalitách jsem přesvědčen od první minuty, co jsem od něj spatřil něco natočeného. Každopádně jeho začátek Úsvitu mrtvých je opravdová pecka.

Přehrát na YouTube >>

Obchodník se smrtí (2005)

Od té doby, co si Nicolas Cage dovolil kritizovat obchod se zbraněmi se mu slušně zbortila kariéra a vyšetřuje ho FBI. Je to jen náhoda nebo je to konspirační teorie? To si rozhodněte sami, ale úvod Obchodníka se smrtí je jednoduše pecka.

Přehrát na YouTube >>

Dnešní přehlídku zakončíme mým oblíbeným filmem, který sice viděl málokdo, ale mě zaručeně pobaví víc než provařený Poslední skaut. Jedná se o film Kiss, Kiss, Bang, Bang, který je přehlédnutou perlou neonoirového žánru. Hlášky Shanea Blacka jsou skutečně neuvěřitelné a Val KilmerRobertem Downeym Jr. neprávem unikly větší divácké pozornosti. Filmu se budeme věnovat v dalším vydání nepravidelné rubriky Přehlédnuté filmy. Pokud si budete dupat do rytmu u povedené hudby, vězte, že je dílem Johna Ottmana, s kterým jsme natočili exkluzivní rozhovor pro náš magazín v Chotěboři.

Přehrát na YouTube >>

A na závěr malý postřeh z dnešní novinářské projekce filmu Tinker, Tailor, Soldier, Spy, jenž koupila do distribuce společnost Aerofilms. V titulcích na závěr bylo puštěno novinářům – nezapomeňte ohodnotit pod svými nicky film na csfd.cz. Pro upřesnění, zasmála se asi jen půlka publika.

Přidat komentář

TOPlist