Industry – týden od 20. února 2012

Industry – týden od 17.7.2010

Česká kina ovládla podrazácká komedie Signál, v Americe pokračuje v hodně vítězném tažení Denzel Washington, v neděli se budou předávat Oskary a Antonio Banderas se rozhodl pro další velkou charakterní roli!

Slavná světová filmová klasika již v prodeji

Na pultech knihkupectví je k mání Slavná světová filmová klasika Ondřeje Slaniny, takže pokud ji ještě nemáte v knihovně, máte možnost v celorepublikové distribuci, za obvyklých 300 korun. Pokud knihu budete chtít podepsat autorem, budete mít možnost v březnu hned dvakrát. 9. března podepisujeme na zámku Stránov v rámci pohodového koncertu a 14. března v Muzeu Říčany na projekci filmového klubu s francouzským romantickým filmem (K)lamač srdcí.

Přesně jak jsem předpověděl se na prvním místě v návštěvnosti českých kin podle Unie filmových distributorů umístil český film Signál (39,2 tisíc diváků) s krásnými tržbami 5,1 milionů korun. Gratulujeme Tomáši Řehořkovi! Překvapivým hitem je Cesta na tajuplný ostrov 2, kterou si diváci našli i přes skutečnost, že 99% si nedala dohromady souvislost se slušnou jedničkou. Film vidělo 21 tisíc diváků a vydělal 3,4 milionu korun. Stále dobře si vede snímek Láska je láska (196,7 tisíc diváků) s celkovými tržbami 26,1 milionů korun. Na čtvrtém místě je poněkud přeceněná Skrytá hrozba (22 tisíc diváků), která nalákala diváky dosud za 3,6 milionu korun. Páté místo uzavírá námi velmi dobře hodnocený Hugo (29,3 tisíc diváků) s tržbami 4,6 milionů korun.

U nás sice Nepřítel pod ochranou příliš neboduje, ale v USA je megahitem. Nabízí se otázka, jak je možné, že byl velmi negativně hodnocen na csfd v době, kdy měl ještě před americkou premiérou? V USA naštěstí hodnocení na csfd nemají a návštěvnost filmu klesla minimálně i díky prodlouženému víkendu. Tržby 81,8 milionů dolarů a vysoké hodnocení uživatelů imdb.com i nadprůměrné hodnocení kritikou svědčí o tom, že film patří do kategorie hitů. To samé platí i o snímku The VowChanningem Tatumem a Rachel McAdams, jehož tržby 88,6 milionů dolarů jsou fantastické. V USA se drží i dvojce CestyThe Rockem. Tržby 59,1 milionů dolarů jsou ovšem slabým odvarem oproti masivním tržbám ze zbytku světa. Řekl někdo nahlas trojka? Nicolas Cage se rozhodl pro další drahý film a tím je pokračování velmi úspěšného, byť průměrného Ghost Ridera. Tržby 25,5 milion ů dolarů však zatím nejsou nic moc. Příjemné překvapení je ovšem na pátém místě a to komedie Tohle je válka! Urostlí špioni a sympatická nezadaná blondýnka nalákali do kina za 21,7 milionů dolarů a návštěvnost každým dnem stoupá díky pozitivní šeptandě.

Kůže, kterou nosím (2011)

Antonio Banderas (Philadelphia, Kůže, kterou nosím, Kocour v botách, Poznáš muže svých snů)  potvrdil ve španělském tisku, že se zhostí hlavní role ve filmu o Pablo Picassovi 33 Dias. Zřejmě znáte obraz Guernica, který vznikal za velmi pohnutých okolností, které si v ničem nezadají s vypálením našich Lidic. Jak jste možná pochopili, příběh se bude odehrávat po dobu 33 dní a tvůrci z nás budou ždímat emoce. Banderas k roli řekl:,,Picasso je postava, kterou jsem měl hrát už několikrát, ale pokaždé jsem odmítl. Zaslouží si ohromný respekt, protože pocházím z Malagy a narodil jsem se čtyři bloky od místa, kde žil.“ My dodáváme, že naposledy Picassa ve filmu hrál Anthony Hopkins, což je Banderasův dobrý kamarád, takže se můžeme těšit na vyhrocený souboj, zejména ze strany recenzentů. Největší překvapení na závěr. Režisérem filmu bude legendární Carlos Saura!

Příští týden u zpráv z filmového byznysu na viděnou!

Související články:

Podpořte Realfilm posláním symbolické částky na náš účet

Dokument o Arnoštu Lustigovi Devět životů bude týden zdarma k vidění na internetu
Soutěž s filmem Žena v černém o knižní předlohy duchařského horroru
Zlatý medvěd v Berlíně má už svého majitele

Pod povrchem: Trojice zajímavých knih o filmové teorii
Zásnuby na dobu neurčitou rozechvějí vaše bránice

Jeden z nejčerstvějších objevů Jennifer Lawrence bude zářit v Hunger Games
Přehled nominací letošních Oskarů
Studio Universal slaví 100 let od svého založení
Video ze křtu knihy Slavná světová filmová klasika
Trailerové kombo ze sequelových hitů – Temný rytíř, Hobit a Postradatelní
Novinka Bryana Singera a Johna Ottmana má první trailer
Meryl Streep se proměnila v Železnou lady
Nová verze Sněhurky bude výpravná fantasy

Přidat komentář

TOPlist