Co nového u nás v redakci?

S hrůzou jsem zjistil, milí čtenáři, že už 3 měsíce nevyšel žádný editorial, takže je určitě dobré seznámit Vás s tím, co jsme v tomto hektickém období naplánovali.

Magazín Realfilm se rozrostl o další spolupracovníky, což jste již zřejmě postřehli. Do kontaktů jsme doplnili i fotografie některých členů redakce, abychom nebyli anonymní, když sami anonymitu nemáme ve filozofii portálu. Jde nám zejména o to, aby náš magazín četli lidé, kteří se opravdu zajímají o film, ať už aktivně jako filmoví profesionálové nebo pasivně jako filmoví fanoušci. Nejsme portálem kritickým, ale osvětovým a jsme nesmírně rádi, že už to začínají chápat i někteří škarohlídi, kteří nám psali anonymní osobní urážlivé zkazky a prozradila je skutečnost, že neměli dostatek inteligence, aby si alespoň změnili přezdívky z filmových serverů a jedné nejmenované československé filmové databáze.

Naštěstí vášně odvál čas, byť někteří kolegové nezapřou provokativní revoluční krev, která jim koluje v žilách a je to v pořádku. Revolta k filmu a filmařům patří a mám z toho radost, že se nám podařilo trochu zčeřit vody v zatuchlém tuzemském rybníčku. Ve výsledku na tom totiž mohou vydělat úplně všichni, byť to některým trvá delší dobu pochopit.

A nyní ke konkrétním věcem. V měsíci dubnu zakončíme náš zimní a jarní filmový klub v Muzeu Říčany, který měl podtitul Francouzská sezóna. Některé projekce byly úspěšné, některé méně, každopádně chceme zakončit velkolepě, a to filmem Mikulášovy patálie, pro který budeme mít v Muzeu zvláštní režim, takže budeme schopni pojmout dvojnásobek diváků.

Snažíme se sledovat důležité filmové přehlídky a upozorňovat i na ty menší, kteří dělají kolegové z nadšení a lásky k filmu a nemají peníze na propagaci. Někdy mě však zamrzí, že někteří kolegové využívají našich služeb zištně a inkasují za ně peníze z grantů a ještě jsou schopní nás pomluvit a vysmát se naší osvětové činnosti, kterou Realfilm již přes 2 roky zastává. Tato situace nastala u jedné distribuční společnosti a máme skutečně morální problém jejich aktivity na Realfilmu nadále propagovat. Realfilm začne určité filmové události striktně selektovat, protože jako nezávislý portál tohle podporovat prostě odmítáme. Chápeme, že peněz není nazbyt, sami se musíme dost otáčet a odmítáme propagovat ,,vy-čůrá(n)ky“.

Jsme rádi, že s námi spolupracují jak velcí, tak menší distributoři, zahraniční kulturní centra (exkluzivní reportáž se setkání s Philippem Claudelem), produkční firmy, televize, provozovatelé kulturních zařízení různých typů i mediální partneři a nikdo nás stále nenutí psát o filmech, které jsou blbé a nemáme je rádi. To je naše největší bohatství, které nám nikdo nevezme.

Slavná světová filmová klasika již v prodeji

Naše kniha Slavná světová filmová klasika zaplnila obchody po celé republice a podle první statistiky to vypadá velmi dobře a myslím, že pokud čtete idnes.cz, pak Jan Dvořák už čtenářům prozradil tajemství, že se připravuje Slavná česká filmová klasika, což tímto oficiálně potvrzuji. Vzniká a je to opět velmi krásná práce. Na knize spolupracují kostýmní výtvarníci, střihači, kaskadéři, zkrátka lidé od filmu, takže to bude stát určitě za to. Rádi bychom, aby se kniha objevila jako loni, tedy 1. listopadu, ale je to opravdu smrtící deadline.

Festival odvahy a dobrodružství – Francie na Stránově

Ještě bychom vás rádi pozvali na druhý ročník Den Francie – Festival odvahy a dobrodružství na zámek Stránov, který bude mít letos opět pestrý program s francouzskými filmy, hudbou, jídlem a šermíři na zámku Stránov, který se bude konat 12. května 2012.

Přípravy jsou v plném proudu a moc se na vás opět těšíme! Loni vás přijelo na tři stovky platících diváků a další desítky účinkujících, tak letos se to snad také povede. Vstupné každopádně nezdražujeme, takže se opět dočkáte vstupného za rovnou stovku, kde je jak program, tak prohlídka zámku a bude spousta věcí k ochutnání a popíjení. Vítán je každý a pro rodiny s dětmi bude opět dětský koutek a pro seniory a party turnaj v pétanque. Však uvidíte.

Zítra se těšte na recenzi filmu Okresní přebor a o víkendu budeme pokračovat v charakterových ikonách, kdy si vezmeme na paškál Clinta Eastwooda!

Za redakci Realfilmu

Ondra Slanina

šéfredaktor

3 Diskuse

  1. Roman Potoczný napsal:

    Kvalitní foto není problém dodat … Hlavně tam, prosím, nedávej tu z brazilského večera :-)) …

  2. Harry napsal:

    Zajímavý program. Kdy se promítá v Říčanech?

  3. Ondra Slanina napsal:

    11. dubna promítáme Mikulášovy patálie a tím v Říčanech do konce školních prázdnin ukončujeme program, protože v květnu už je hokej a v létě je nám vedro:-)

Přidat komentář

TOPlist