EXKLUZIVNĚ – Fotoreportáž z autogramiády Ondřeje Slaniny

Minulý týden jsme organizovali autogramiádu Ondřeje Slaniny a jeho dvou knih, které jsou nyní k mání na trhu. Milá kolegyně Kateřina Hladká byla na celé akci s fotoaparátem, takže pokud jste se nemohli zúčastnit, podívejte jak to celé vypadalo z pohledu samotného autora.

Autogramiáda se konala v Antiku v Dlouhé v Dlouhé 37 na Praze 1, tedy velice úspěšném prodejním místě obou knih Ondřeje Slaniny Slavná světová filmová klasika vydaná ve společnosti Charon media a Výkladový slovník exotických materiálů používaných v uměleckém řemesle, kterou vydala společnost Grada.

Na akci se podávalo víno i jednohubkové občerstvení od našich francouzských přátel z Lorraine Market, s kterými jsme loni pořádali Den Francie – Festival odvahy a dobrodružství na zámku Stránov u Mladé Boleslavi. Letos se bude konat druhý ročník v sobotu 12. května 2012, takže jste srdečně zváni. Program bude bohatší a cena za vstupné zůstává stejná. Mimochodem francouzský šéf Michel Roger pracoval v prvotřídních hotelích a restauracích v mnoha zemích a mezi jeho V.I.P. klienty v Hollywoodu patřil třeba Miloš Forman, Barbara Streisand, Clint Eastwood, Francis Ford Coppola nebo Tony Curtis.

Samotnou autogramiádu jsme pojali ve francouzsko-americkém stylu. Hosté mohli nerušeně korzovat po obchodě, povídali si a přitom popíjeli velmi dobré francouzské bílé a červené víno z malé vinice.

Kromě krátkého úvodního slova na začátku celé akce, kde jsem se pokusil o žert se slovy:,,Tento obchod mám rád, protože za celou dobu, co v něm působím se v něm prodávaly jen dvě knihy a shodou okolností jsem obě napsal já.“…

…promluvil zejména autor předmluvy ke slovníku a dobrá duše filmové knihy Doc. PhDr. Jiří Dvorský, emeritní ředitel Ústavu dějin umění Akademie věd, soudní znalec a můj učitel. Svým zvučným hlasem, který znají bez nadsázky již tisíce jeho studentů několika generací shrnul obě publikace. Musím se pochlubit, že v soukromí mi sdělil, že faktografická úroveň obou knih je na nevídané úrovni a poděkoval mi za nezaujatý apolitický pohled u některých filmových děl, které jsem rehabilitoval díky české nezaujatosti. Ostatně i v tom vidím přínos knihy oproti překladové literatuře z anglosaských zemí.

Celá oficiální část autogramiády trvala necelou hodinu a již teď vám mohu prozradit, že obě knihy budu opět podepisovat zítra na projekci Filmového klubu francouzského snímku (K)lamač srdcí v Muzeu Říčany. Jinak obě knihy jsou již teď v oficiální distribuci a dají se koupit v knihkupectvích, na internetu a několika spřízněných obchodech. Rád bych také touto cestou poděkoval již několika stovkám lidem, kteří si obě knihy zakoupili a považuji to jako velký závazek do budoucna. V současnosti je práce na knize Slavná česká filmová klasika v plném proudu.

1 komentář

  1. Roman Potoczný napsal:

    Pěkné, pěkné … a jednohubky, jedna radost :-) …

Přidat komentář

TOPlist