Vlčí jáma vychází na DVD

Drama o lásce, která přišla v nevhodnou dobu, a muži, který neví, jak se svými city k mladé slečně naložit.

Vlčí jáma, ČR 1957, Režie: Jiří Weiss, Scénář: Jiří Weiss, Jiří Brdečka, Kamera: Václav Hanuš, Hudba: Jiří Srnka, Hrají: Miroslav Doležal, Jiřina Šejbalová, Jaroslav Průcha, Libuše Freslová, Lola Skrbková, Anežka Soukupová, Alena Kreuzmannová, Josef Kozák, František Holar, Felix le Breux

92 min., čb,  Premiéra: 23. 5. 1958, na DVD od 1.2. 2012 FILMEXPORT Home Video

Osiřelá dívka Jana najde útočiště u bezdětné rodiny zvěrolékaře a starosty malého městečka Roberta Rýdla. Ačkoli je za nový domov vděčná, zanedlouho začne cítit podivné napětí, které v domě panuje. Manželka pana Rýdla dusí svého muže majetnickou láskou. Harmonii jejich vztahu nepřidává ani fakt, že je mezi nimi velký věkový rozdíl. Robert se zamiluje do Jany, která jeho lásku opětuje. Je však příliš zbabělý na to, aby svým citům čelil, a raději odjede na služební cestu. Jana zůstává v domě sama s jeho manželkou a zatrpklými služkami. Najde Robert odvahu svou ženu opustit?

Volná adaptace stejnojmenného románu Jarmily Glazarové, kterou natočil stále nedoceněný zajímavý klasický režisér Jiří Weiss zaujala již ve své době diváky i kritiku, a to jak v Československu tak v zahraničí. Film získal na MFF v Benátkách 1958 cenu FIPRESCI. Režisér Jiří Weiss dokázal ve filmu sugestivně vylíčit dusné a nelaskavé prostředí, ale především velmi pečlivě vedl herecké představitele k mistrovským hereckým výkonům. Filmová diva Jana Brejchová, skvělá herečka Jiřina Šejbalová a velmi přesvědčivý Miroslav Doležal dodnes mají velkou šanci zaujmout nové publikum, i ty jež by si tento brilantní domácí film rádi připomněli.

TITULKY: české pro neslyšící

Technické údaje:

obraz. formát / Aspect Ratio / 4:3 PAL

zvukový formát / Audio / Dolby Digital 2.0

ALL / DVD 5 / logo DVD video

Titulky: české pro neslyšící

Subtitles: Czech for captioned

Jazyková verze: česká

Language Version: Czech

Interaktivní menu: český jazyk

Interactive Moving Menu: Czech Language

Přehrát trailer

Přidat komentář

TOPlist