Industry – týden od 2. dubna 2012

Industry – týden od 17.7.2010

Okresní přebor je českým megahitem a Hunger Games světovým, dnes jde do kin Titanic 3D, producenti zveřejnili úvodní scénu The Avengers a Realfilm zakončuje Francouzskou sezónu filmem Mikulášovy patálie.

James Cameron - filmografie

Dnes jde do kin Titanic 3D a odpoledne se dočkáte jeho recenze, o klasickém filmu píšeme v naší knize Slavná světová filmová klasika, kde je dalších 99 klasických filmů. Příští středu zakončujeme Francouzskou sezónu ve Filmovém klubuMuzeu Říčany filmem Mikulášovy patálie a jsme připraveni pojmout i větší množství diváků, než obvykle.

Průvodce kostýmními filmy Theodora Pištěka

Včera jsme byli na tiskové konferenci v Café Louvre k tradičnímu českému festivalu Finále Plzeň. Letos je 25. ročník a jubilanti budou leitmotivem i letošního festivalu. Tento rok se neurodilo příliš hraných filmů, ale zase je spousta dokumentů a řada režisérů hraných filmů přešla na druhý břeh k dokumentu. Předsedkyní poroty dokumentů bude známá socioložka Jiřina Šiklová. Soutěž hraných filmů mě svým výběrem docela zklamala, protože naprosto nesmyslně ignoruje Vendetu v hlavní soutěži a upřednostňuje slabší filmy, které nezaujaly jak diváky, tak kritiku a jejich hlavní zásluhou je, že získaly grant od státu. V čem je slabší soutěž, v tom je festival silnější v retrospektivách a doprovodném programu, takže se těšte na filmy s rodinou Trojanů, Milošem Formanem a zejména mistrem Theodorem Pištěkem, s kterým v Plzni natočíme exkluzivní videorozhovor do naší prestižní galerie.

A máme tady rekordmana přátelé! Okresní přebor se stal podle předpokladů megahitem. 119,2 tisíc diváků a tržby 15 milionů korun jsou spektakulární a naprosto zasloužené. Gratulujeme! I přes ostrou konkurenci se prosadila dvojka Souboje titánů s názvem Hněv titánů (32,4 tisíc diváků), která má tržby 5, 4 milionů korun. Na třetím místě je film Probudím se včera (108,7 tisíc diváků) s tržbami 14 milionů korun, což je velmi slušné. Slušně se daří s časem i Hunger Games, které půjdou jistě ještě výš během letních projekcí. Film vidělo 38,9 tisíc diváků a tržby má 5,5 milionů korun. Německý film Hurá do Afriky! překvapuje. Film vidělo 17,4 tisíc diváků a má tržby 2,5 milionů korun.

Na prvním místě v amerických kinech se umístila opět nová franchise Hunger Games. U Lionsgate po druhém týdnu tržby 248,5 milionů dolarů rozhodně nečekali. Na dvojce jsou noví Titáni ve 3D, byť se čekalo trochu více než 33,5 milionů dolarů za první víkend. Ve zbytku světa se však daří filmu podstatně více. Na bronzové příčce otevírala nová Sněhurka Mirror, Mirror Julií Roberts, která vydělala 18,2 milionů dolarů. Rozpočet vizuálních orgií byl 80 milionů. Vynikající tržby má také akční komedie 21 Jump Street a tržby 92,9 milionů dolarů čekal málokdo. Na pátém místě je The Lorax s celkovými tržbami 189,4 milionů dolarů.

Iron Man (2008)

Je vidět, že se pomalu blíží sezóna, protože po delší době se začínají zviditelňovat také očekávané hity. To je případ i comicsového hitu The Avengers, kterému producenti zveřejnili první scénu. O filmu jinak více zde.

Přehrát trailer

Příští týden u zpráv z filmového byznysu na viděnou!

Související články:

Podpořte Realfilm posláním symbolické částky na náš účet
Železný Jim, Titanic a událost letošního jara
Proč filmaři tolik milují Special Edition aneb Titanic se vrací
Špatnej polda na DVD
Cameron Crowe se vrací do českých kin s filmem Koupili jsme Zoo

Oren Peli si vezme na svou horrorovou mušku Černobyl
Držte si poháry, bude Okresní přebor
EXKLUZIVNĚ – Fotoreportáž z autogramiády Ondřeje Slaniny
Všechno, co potřebujete vědět o Febiofestu, aniž byste se museli ptát
On the Road Waltera Sallese má první trailer

Pod povrchem: Trojice zajímavých knih o filmové teorii
Zásnuby na dobu neurčitou rozechvějí vaše bránice
Jeden z nejčerstvějších objevů Jennifer Lawrence bude zářit v Hunger Games
Studio Universal slaví 100 let od svého založení
Video ze křtu knihy Slavná světová filmová klasika
Trailerové kombo ze sequelových hitů – Temný rytíř, Hobit a Postradatelní
Novinka Bryana Singera a Johna Ottmana má první trailer
Nová verze Sněhurky bude výpravná fantasy

Přidat komentář

TOPlist