Industry – týden od 23. dubna 2012

Industry – týden od 17.7.2010

Je tady další týden ve filmovém byznysu a bude to stát rozhodně zato. Zítra se můžete potkat s Theodorem Pištěkem na Finále v Plzni, tak snad bude mistrovi dobře, znovu se otevře kino v Hostivaři, v kinech vládne Okresní přebor a v Americe chtějí lidé nejvíce myslet jako muži!

Nezapomeňte, že pokračuje tradiční Finále v Plzni, kde bude spousta zajímavých akcí a doprovodných programů. Zítra se budete moci setkat s Theodorem Pištěkem, s kterým jsem ale dnes mluvil a není mu příliš dobře. Přeci jenom je mistrovi osmdesát, takže si zaslouží náš respekt. Zítra bude také setkání s Třemi chlapy v chalupě a dalšími zajímavými filmaři. Takže doražte.

Naší redakcí oblíbené kino v pražské Hostivaři bude mít nového provozovatele, takže se těšíme. O otevření budeme nadále informovat.

První místo v návštěvnosti amerických kin má snímek Think Like a Man, tedy komedie s afroamerickými herci, která je určená afroamerickému publiku. Snímek vydělal 33,7 milionů dolarů. Film The Lucky One potvrzuje hvězdnost Zaca Efrona, který už dávno není jen hvězdou dětských muzikálů. Film má tržby 22,6 milionů dolarů. The Hunger Games jsou naprostým překvapením. Tržby 357,1 milionů dolarů značí ohromný hit a skvěle se filmu daří i na světových trzích. Gratulujeme! Pokud si vybavíte seriál Kutil Tim, pak jeho hlavní představitel Tim Allen namluvil dokument o šimpanzích. A namluvil ho evidentně dobře. Disneyho propagace a um dokumentaristů umí své a tržby 10,7 milionů dolarů jsou skvělé. Pětici titulů uzavírá propadák The Three Stooges, jehož tržby 30 milionů svědčí nejsou nikterak oslňující.

Česká kina ovládl Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka. Film má tržby 42,1 milionů korun a vidělo ho 319,6 tisíc diváků. Je to celkem slušný výsledek. Dobře se daří také válečnému výplachu Bitevní loď (18,3 tisíc diváků), který vydělal slušných 2,6 milionu korun. Ohromnou radost dělají producentům Prcičky (117,4 tisíc diváků), který vynesly 15,4 milionů korun. Naše redakce pak gratuluje Jamesi Cameronovi. 49,3 tisíc diváků a tržby 8,3 milionů korun jsou fantastické, pokud vezmeme v potaz předpotopní stav regionálních kin. Pětici hitů uzavírají Vrásky z lásky, které dojíždí na špatně nastavené PR. Film vidělo 24,8 tisíc diváků a tržby má 3,2 milionu. Vhodnější distribuční strategií mohly být tržby i diváci minimálně dvojnásobné.

Příští týden u zpráv z filmového byznysu na viděnou!

Související články:

Podpořte Realfilm posláním symbolické částky na náš účet

EXKLUZIVNĚ – Vizionář Cameron očima kolegů filmařů
Kniha o Jamesovi Cameronovi boří mýty o filmařích
Savages filmového génia Olivera Stonea poodhalil svou podobu
Železný Jim, Titanic a událost letošního jara
Proč filmaři tolik milují Special Edition aneb Titanic se vrací
Špatnej polda na DVD
Cameron Crowe se vrací do českých kin s filmem Koupili jsme Zoo
Oren Peli si vezme na svou horrorovou mušku Černobyl
Držte si poháry, bude Okresní přebor
EXKLUZIVNĚ – Fotoreportáž z autogramiády Ondřeje Slaniny
Všechno, co potřebujete vědět o Febiofestu, aniž byste se museli ptát
On the Road Waltera Sallese má první trailer

Pod povrchem: Trojice zajímavých knih o filmové teorii
Zásnuby na dobu neurčitou rozechvějí vaše bránice
Studio Universal slaví 100 let od svého založení
Video ze křtu knihy Slavná světová filmová klasika
Trailerové kombo ze sequelových hitů – Temný rytíř, Hobit a Postradatelní
Novinka Bryana Singera a Johna Ottmana má první trailer
Nová verze Sněhurky bude výpravná fantasy

Přidat komentář

TOPlist