Gangster Squad – Lovci mafie (2013)

Byla by to celkem nuda, protože ani režie začínajícího Rubena Fleischera není nikterak invenční a film v podstatě kombinuje motivy „Sedmi statečných“, případně „Neúplatných“, doplněný o zběsilost a pohnutky „Hanebných panchartů“, až po atmosféru „Cotton Clubu“ a závěr jako z „Nelítostného souboje“. Tím ovšem výčet negativ končí a dostavují se i velmi podstatná pozitiva.

Gangster3.jpg

Za kameru se postavil zkušený a Oscarem ověnčený Dion Beebe („Collateral“, „Miami Vice“, „Chicago“), díky němuž je film skvěle nasnímán, s velkými detaily soubojů a dialogů, až po příjemně neokázalé záběry akcí. Steve Jablonsky, podepsaný pod trilogií „Transformers“, diktuje filmu svou hudbou zběsilé tempo, takže dvě hodinky utečou, jak voda. Hlavním protagonistům zdatně sekunduje především Ryan Gosling v roli seržanta Jerryho Wooterse, který zdatně zvládá pohyb na obou stranách zákona, včetně vztahu s Cohenovou milenkou Grace Faradayovou (Emma Stone). Ani u menších rolí nenechal Fleischer nic náhodě a tak se ve filmu zaskví Giovanni Ribisi v roli nadaného technika Conwaye Keelera, Michael Peňa jako důstojník Navidad Ramirez stejně jako stárnoucí, ale stále charismatický Nick Nolte v roli policejního bosse Parkera.

Gangster5.jpg

V předoscarové atmosféře plné velkolepých nebo intelektuálně laděných filmů, je „Gangster Squad“ skvělou oddechovkou. Přestože je plný klišé a pod rouškou „skutečného příběhu“ si na noir gangsterku víc hraje, než jí ve skutečnosti je, na takové filmy se zkrátka vždy dobře dívá. Konec filmu pohladí po duši a jeho průběh, díky hereckému umění všech protagonistů a především démonického Seana Penna, který hraje mafiánského bosse, jako by se jím narodil, rozhodně neurazí.

Přehrát trailer

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist