Tísňová linka (2013)

Tísňová linka

The Call, USA 2013, režie: Brad Anderson, scénář: Richard D´Ovidio, kamera: Tom Yatsko, hudba: John Debney, střih: Avi Youabian, hrají: Halle Berry, Abigail Breslin, Michael Eklund, Morris Chestnut, Michael Imperioli

94 minut, 1.85:1, 2K Digital, barevný

Film:

Přemýšleli jste nad tím kdo sedí na druhé straně linky, když voláte linku první pomoci? Operátoři záchranných a bezpečnostních složek mají tvrdý chleba a ne každé volání vede k pomoci. Je to práce psychicky nesmírně náročná a podceňovat ji se rozhodně nevyplácí. Jednoho večera zazvoní zkušené operátorce Jordan (Halle Berry - „Ples příšer“, „X-Men, „Atlas mraků„) telefon od malé dívky ohlašující vloupání a lupiče v domě. Jordan jí podle nejlepšího vědomí pomůže, ale pak se stane chyba. Osudová chyba, která vede k tragédii.

Po šesti měsících už Jordan jako operátorka nepracuje. Věnuje se školení nových rekrutů, kteří by rádi zasedli do rozlehlého call centra amerického velkoměsta. Při prohlídce a kontrole mladé operátorky je však přijat hovor od unesené dospívající dívky Casey (Abigail Breslin – „Zombieland). Dívka je v kufru rozjetého auta, má nevystopovatelný mobil a vedle ní jsou nástroje určené k jejímu pohřbení. Za volantem pak sedí chlap (Michael Eklund) v plné síle bubnující prsty na volant do rytmu písně Puttin´on the Ritz.

Brad Anderson není jen zkušený televizní režisér, jak poněkud nepřesně informují česká média, ale také filmař s nezávislými kořeny, který před několika lety natočil mimořádně atmosférický thriller „Mechanik s fantastickým Christianem Balem. Přiznám se bez mučení, že jsem se těšil, že někdy dostane k dispozici trochu vyšší rozpočet, aby se prokázalo zda byl Mechanik náhoda nebo v něm skutečně dřímá talent. Tísňová linka má tedy čtyřnásobně vyšší rozpočet než Mechanik a k dispozici dvě talentované herečky, z nichž jedna Oskara dostala (Halle Berry za Ples příšer) a druhá na něj byla nominovaná (Abigail Breslin za Malá Miss Sunshine).

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist