Titulková sekvence pro Bondovku Skyfall Sama Mendese

Podařené titulkové sekvence jsou vždy radost a v případě Bondovek je to téměř pravidlem, že stojí za zhlédnutí. Na Realfilmu jsme se jim již několikrát věnovali, takže není důvod v tom nepokračovat.

Kolegové z webových stránek www.artofthetitle.com se zabývají titulkovými sekvencemi a před pár dny si vzali na paškál nejnovější Bondovku Skyfall. Recenzi na film z klávesnice Romana Potoczného jsme zveřejnili v době premiéry.

Titulkovou sekvenci pro film připravoval Daniel Kleinman, tedy titulkový specialista pro Jamese Bonda již od dob Zlatého oka, kdy vystřídal legendárního Maurice Bindera, k jehož osobě se v budoucnu na Realfilmu určitě ještě vrátíme. Kleinman pro titulky ke Skyfall neměl k dispozici titulní píseň od Adele, pouze její demoverzi a celou skladbu i se slovy slyšel poprvé až dva týdny před dokončením celé sekvence, tedy v září 2012. Jen pro zajímavost zakázku obdržel v prosinci 2011:-)

Každopádně věděl do jaké části filmu bude skladba použita a znal scénář, takže jeho titulková sekvence skvěle koresponduje s úvodní scénou tradičně napínavého úvodu s rozjetým vlakem. Není bez zajímavosti, že v úvodních titulkách Kleinman odhalí řadu motivů, aniž by však divákovi prozradil cokoli z děje.

Poslední Bondovka Skyfall se stala dosud komerčně nejúspěšnější ze všech, takže je nad slunce jasné, že se bude pokračovat.

ÚVODNÍ TITULKY – OPENING CREDITS (Přehrát zde)

Tvůrci titulkové sekvence:

Main Title Designed by: Daniel Kleinman

Framestore
VFX Supervisor: William Bartlett
CG Supervisor: Diarmid Harrison-Murray
Compositing Supervisor: Russell Dodgson
3D: Martin Aufinger, Grant Walker, Charlie Bayliss, Robert Kolbeins, Paul Jones, Adam Smith, Mary Swinnerton, Johannes Richter.
2D: Jonni Isaacs, Vanessa DuQuesnay, Aled Jones, Mark Beardall, Tim Osborne.
VFX Producer: Helen Hughes
Line Producer: James Alexander

Související články na Realfilmu:

Zajímavé úvodní titulky podle redakce Realfilmu

Nejlepší titulkové sekvence II

Titulková sekvence Davida Finchera pro film Muži, kteří nenávidí ženy

Přidat komentář

TOPlist