The Wolverine (2013)

T

Hugh Jackman („trilogie X-Men„) ke své ikonické postavě a jejímu příběhu dodává: „Líbí se mi představa, že do Japonska, do světa plného cti, dávných zvyků a tradic vpadne outsider s anarchistickými sklony a začne si v něm razit vlastní cestu. Navíc se tu střetne se samuraji, kteří mu nakopou zadek, přestože nejsou mutanty.“ Wolverine je druhé pokračování spin off série X-Men. První díl v režii Gavina Hooda se mi sice líbil, ale postrádal překvapení. Při sledování filmu jsem měl totiž neustále pocit, že vím, co bude následovat. The Wolverine se odehrává v odlišném prostředí, se zcela novými postavami a musím uznat, že oproti jedničce je to o třídu lepší film.

T

Předně je třeba vychválit herecké výkony. Hugh Jackman je tradičně brilantní, a přestože snímek na první pohled absentuje herecké hvězdy, pak opak je pravdou. Celý ansámbl je vybrán naprosto spolehlivě a zejména trojice exotických dam  – Japonek Tao Okamoto a Rila Fukushima a Rusky Svetlana Khodchenkova patří k největším hereckým objevům letošního léta. Za sebe pak dodávám, že Svetlana Khodchenkova, kterou si možná pamatujete ze zdařilého špionážního dramatu Jeden musí z kola ven mě skutečně dostala a předpovídám jí velkou kariéru.

T

Po technické stránce je The Wolverine špičkově odvedenou podívanou. Má skvělou hudbu, je fantasticky sestříhán, ozvučen a pyšní se solidními digitálními efekty od firmy Weta Petera Jacksona. Film se natáčel v Austrálii, stál 100 milionů amerických dolarů, dostal štědré daňové vratky a na konci závěrečných titulků bylo uvedeno, že na něm dostalo práci 15 000 lidí! Inu, i tohle je Hollywood.

T

Film jsme viděli v nejmodernějším pražském multikině Premiere Cinemas v Hostivaři a musím říct, že sledování snímku ve zvukovém systému 7.1 s nádherně čistým obrazem byl skvělý zážitek, který nelze jinak než doporučit. Film jsem neviděl ve 3D, ale je možná dobrá uvést, že snímek byl natáčen ve 2D a třetí rozměr byl dodán konverzí.

 

The Wolverine je jeden z nejlepších letních blockbusterů tohoto léta a přestože ho premiérový víkend teprve čeká, za sebe si troufnu odhadnout, že to bude megahit a myslím, že by mohl překonat i slušné tržby jedničky. Každopádně neodcházejte během titulků, ještě vás čeká překvapení! Realfilm snímek doporučuje ke zhlédnutí.

T

PS: Snímek viděl i kolega Dan Adam, který pak doplní recenzi o vlastní pohled na věc.

Přehrát trailer

 Související články:

Preview – The Wolverine

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist