Best of Realfilm.cz – TOP 10 filmů roku

Společnými silami jsme v redakci sestavili žebříček 10 filmů roku, v závěru článku se pak podívejte na subjektivní hodnocení Best OF v samostatných pohledech Ondřeje Bezoušky a Romana Potocznýho.

nevedomi1

Nejprve je třeba říct, že rok 2013 dopadl kvalitativně velmi slušně a velmi milé je i to, že diváci rovněž ocenili neotřelou kvalitu a filmařské inovátorství. Je samozřejmé, že nejvíce do kina lákají comicsové velkofilmy, ale jedním dechem je třeba dodat, že laťku nastavil Marvel hodně vysoko. Přesto se žádná z těchto franšíz do našeho žebříčku nedostala. Jediné dvojky, které uspěly v TOP 10 sami uvidíte. Těsně pod příčky vítězů skončilo solidní Nevědomí, které jsme sice ocenili všichni vysoko, ale součet samotný na první desítku nestačil.

N

Na dvanácté příčce skončila dvojka Star Treku, dále se umístila filmová verze televizního projektu Hořící keř, která komerčně doplatila na nesmyslné požadavky distributora společnosti Falcon, který film pohřbil, když film odmítal vysílat do menších měst a hrál ho pouze v řetězci svých multiplexů a uvolnil ho až poté, co zjistil, že na něj nikdo nechodí. Čtrnáctou příčku obsadili výborní Podfukáři, které rozhodně doporučujeme ke zhlédnutí. Patnáctku má skvělá komedie Frajeři ve Vegas, kterou jsem ale viděl jenom já, jinak by šla podle mě určitě výš. Hned poté je Enderova hra, kterou zase viděl jenom Roman Potoczný. Poslední sledované sedmnácté místo obsadil Muž z oceli, který jsme sice viděli všichni, ale zase až tak moc nás všechny neoslovil.

A nyní se vrhněme na TOP 10, takže směle do toho!

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Přidat komentář

TOPlist