Město z kostí putuje do domácích kin

Německá produkční společnost Constantinfilm, která stojí za světovými velehity Jméno růže, Parfém: Příběh vraha nebo sérií Resident Evil se vrhla na výpravnou adaptaci jednoho z příběhů úspěšné knižní série pro náctileté a nutno dodat, že cílovou skupinu určitě potěšila.

mesto-z-kosti1

Světový knižní bestseller Cassandry Clare, podle níž film Město z kostí vznikl, vyšel i u nás pod názvem Nástroje smrti. Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho.

I

Potkává bojovníky – Lovce stínů – napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu,  sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem, a zlem převážit na stranu temna.

mesto-z-kosti-3

Fantasy Mortal Instruments: Město z kostí se odehrává v současném New Yorku a má výrazný styl, kdy hlavní hrdinové nepřipomínají středověké bojovníky, ale spíše mladé rockové hvězdy. Hlavní tváře filmu se stávají idoly teenagerů a na plátně nejsou žádnými nováčky. Lily Collins hrála Sněhurku v neobvyklé, ale velmi zdařilé, adaptaci s Julií Roberts indického režiséra Tarsema, Jamieho Campbella Bowera znají diváci z Twilight ságy: Úsvit a Harryho Pottera: Relikvie smrti, Lenu Headey z Hry o trúny a kultovní comicsové adaptace 300 a Jonathan Rhys Meyers patří díky Tudorovcům nebo Mission Impossible: III  mezi zavedené hvězdy.

mesto-z-kosti-4

Město z kostí je slušně odvedená podívaná s neokoukanými tvářemi, solidní výpravou a triky a nizozemský režisér Harald Zwart zakázku natočit fantasy pro náctileté zvládl bez ztráty profesní květiny.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

 

mesto-z-kosti5

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Přidat komentář

TOPlist