Biografie Michaela Douglase odhaluje ctnosti a neřesti filmového byznysu

„Stal jsem se producentem, protože jsem nedokázal získat práci jako herec.“ Michael Douglas

Michael Douglas kniha

Michel Douglas patří mezi nejzajímavější osobnosti historie kinematografie a jeho nová biografie Marca Eliotta patří mezi nejlepší biografie, které jsem dosud četl a bylo jich již opravdu dost.

douglas

„Opravdu rád bych poděkoval Akademii za veškerou podporu…a ať každý, kdo má nějaký sen, i když existuje možnost, že se nevyplní, prostě vytrvá.“ Michael Douglas

 

Podívejte na oficiální anotaci:

Význační herci jsou zpravidla lidé s výjimečnými životními osudy. Pro Michaela Douglase jistě nebylo jednoduché vystoupit ze stínu svého slavného otce Kirka. Podařilo se mu to po jistém úsilí dokonale, i když jejich filmové životy, na nichž se podepsala vzájemná rivalita, nelze tak docela oddělit. Kniha Marka Eliota samozřejmě vypráví o osobním a profesním životě Michaela Douglase, avšak nemůže přitom zcela opomenout kariéru jeho otce Kirka, neboť v ní tkví kořeny Michaelových začátků i jeho osobitého herectví. Zároveň má čtenář možnost nahlédnout do filmových ateliérů a poznat i jisté stránky amerického života té které doby.

Last-Vegas

„Kvůli stálému soupeření nemá člověk čas se nad sebou hlouběji zamyslet. Příliš jsem se schovával za svou prací.“ Michael Douglas

 

Knihu lze vřele doporučit všem zájemcům o kinematografii. Dočtete se v ní o producentských zásadách, příhody kdy Douglas kvůli vynášení do bulváru vyhodil celý štáb na filmu Hon za klenotem Nilu, řadu pikantností i důkazů o jeho silné vůle, odvaze, lidství i zásadních povahových rozporů. Realfilm.cz knihu vřele doporučuje k přečtení.

O knize:

256 stran, i jako e-kniha

Různé ceny – 240 korun (Kosmas) 358 korun (obchody)

 

Související články:

 

Filmový žralok Michael Douglas

O finanční krizi s Michaelem Douglasem

Přidat komentář

TOPlist